Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Klasszikus gyertyaformák

2020.06.15 10:00
Klasszikus gyertyaformák

Írtunk már a legromantikusabb gyertyaillatokról és a legnépszerűbb színekről, legújabb cikkünkben pedig a klasszikus gyertyaformákat vesszük sorra. Mivel a gyertya nem pusztán fényforrás, hanem akár ajándéktárgy vagy lakásdekoráció is lehet, nagyon fontos az alakja, hiszen általában olyat választunk, ami illik otthonunk berendezéséhez, az alkalomhoz vagy éppen a hangulatunkhoz. E havi cikkünkben bemutatjuk a klasszikus gyertyaformákat a ceruza gyertyától a gömb gyertyán át a szív alakú gyertyáig. Most megtudhatja, melyiket érdemes választania, ha lakását szeretné hangulatosabbá tenni.

Klasszikus gyertyák

Ceruza gyertyák: nevüket a vékonyságukról kapták, ceruzavékonyak és hosszúak, nagyszerű díszt lehet belőlük készíteni, ha sokat egymás mellé helyezünk. Étkezőasztalunk vagy nappali bútorunk egyszerű díszei lehetnek.
Csavart gyertyák: gyerekkorunk karácsonyát idézi bennünk a vékony, csavart mintázatú gyertya, amelyet leginkább a karácsonyfa feldíszítéséhez használtak. Mára már kissé divatjamúlt gyertyát tenni a karácsonyfára, hiszen meglehetősen tűzveszélyes, de évtizedeken át volt ennek hagyománya. Aki azonban nosztalgiázni szeretne, kínálatunkban ma is megtalálja a csavart gyertyákat.
Gömb gyertyák: az ember ösztönösen vonzódik a gömbölyű dolgokhoz. Nem is csoda, hiszen gömbölyű a Föld, ahol élünk, a labda pedig talán legnépszerűbb játékszer az egész világon. A gömb gyertyák nagyon dekoratívak, önmagukban is megállják a helyüket a lakás bármelyik pontján.
Henger gyertyák: a henger gyertya talán a legnépszerűbb forma, ez a legelterjedtebb gyertya szerte a világon. Bárhová tehető, bármilyen céllal használható, hiszen egyszerű és tiszta vonalainak köszönhetően jól mutat a gazdagabban díszített környezetben is. Számos méretben és színben elérhető, mindenki megtalálja közte a leginkább tetszőt.
Klasszikus adventi gyertya: az adventi gyertya annyiban különbözik a henger gyertyától, hogy azonos méretű, hiszen a koszorún nem mutatnak jól a túl magas gyertyák. Mindenféle színben elérhető webáruházunkban, megtalálható a klasszikus lila és rózsaszín színben, de sok más árnyalatban is.
Nemzeti gyertyák: a nemzeti gyertyák hagyományosan piros, fehér és zöld színűek, ahogyan a magyar zászló is. Többféle méretben és alakban kaphatóak, de mindegyiken felfedezhető a háromsávos színezés.
Háztartási gyertyák: van, még aki szeret gyertyával világítani? Ha ilyen célra keres gyertyát, nálunk a legjobb helyen jár! Szép gyertyatartóba téve egy jó minőségű gyertyával ragyogó és meghitt hangulatot teremthet otthonában. Gyönyörű élénk színekben kapható, így bármilyen stílusban díszített helyiséghez megtalálja nálunk az ideális darabot.

Klasszikus forma gyertyák

Születésnapi szám gyertyák: mi is lehet fontosabb a születésnapi tortánál, szép gyertyával a tetején, amit el lehet fújni, miközben a gyertyafüsttel együtt a levegőbe száll az ünnepelt kívánsága is? Biztosan mindenkinek van olyan élménye, hogy a kívánsága végül teljesült, ezért nem szabad kockáztatni a gyertya elmaradását, hátha a füstben rejlik a varázslat.
Karácsonyi forma gyertyák: december a gyertyák hónapja, amikor kint zord hideg honol, az ember vágyik a gyertya meleg, pislákoló fényére. Éppen ezért vannak kifejezetten karácsonyi témájú gyertyáink, mint például a fenyőfa alakú, az angyalkát formázó, a toboz alakú és a mézeskalács formájú gyertyák.
Szív alakú gyertyák: nincs is romantikusabb, mint sok apró szív alakú gyertyával telerakni kedvesünk hálószobáját. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy szeretetünket, szerelmünket kifejezzük. A Mécsesáruháznál elérhető piros és fehér színben is, válassza az Önnek leginkább tetszőt!

Ha még maradt kérdése, esetleg szüksége lenne egy kis szakmai segítségre, keresse bizalommal a Mécsesáruház csapatát, készséggel állunk kedves megrendelőink szolgálatára!