Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

A romantika illata

2019.07.12 13:06

Sok párkapcsolatban jelent problémát, hogy nincs elegendő kettesben töltött minőségi idő, hiányoznak a romantikus percek, a meghittség. A házasságok még veszélyeztetettebb kategóriába esnek, hiszen onnantól kezdve, hogy megtaláltuk életünk párját és elköteleződtünk mellette, egy idő után kisebb a motivációnk arra, hogy megadjuk neki mindazt, amit előtte, a friss szerelemmámoros, udvarlós időszakban. Gyerekekkel pedig még nehezebb mindez, hiszen a családok szinte mindig időhiányban szenvednek. Ez pedig sokszor váláshoz vezet, melynek mértéke tragikus méreteket öltött az elmúlt évtizedekben Magyarországon is. Van azonban megoldás! Mint mindig, a megelőzés most is a leghatékonyabb fegyver. Addig kell őrizni a gyertya lángját, amíg ég, erre pedig szerencsére léteznek különböző okos, jól bevált praktikák. Az egyik közülük az illatok segítségül hívása, aminek nem csak a tusfürdők és a parfümök esetében van jelentősége, hanem a hálószoba romantikussá tételében is. A Mécsesáruház most bemutat Önöknek tíz olyan illatot, ami jó szolgálatot tehet a hálószobában.

A romantika illata

 

  1. Orchidea. Talán meglepő információ, hiszen az áruházakban kaphatóaknak többnyire nincsen illatuk, de az orchideák között vannak illatosak is. Az orchideákat kimondottan kellemes illattal áldotta meg a teremtés, amit az ókori rómaiak és görögök vágyfokozóként tartottak számon.
  2. Jázmin. A csodálatos jázminvirág illata annyira finom és kellemes, hogy senki sem tud neki ellenállni. Az illat serkentően hat a hormonokra és megemeli a libidót, tehát az egyik legjobb választás, ha romantikus hangulatot szeretnénk a szobába varázsolni.
  3. Rózsa. A rózsaszirmokkal teleszórt ágy és fürdővíz mindenkinek ugyanazt jelenti: a romantikát. A látvány és az illat egyidejűleg hat, aminek nehéz ellenállni. A rózsa szirmaiban egy különös vegyület található, melynek segítségével örömünk tovább tarthat. Egy csokor rózsa kedvesüknek az egyik legszebb ajándék. Ha pedig a hálószobába helyezzük el egy szép gyertya mellé, biztos lesz a siker.
  4. Levendula. A levendula a világ legnépszerűbb illatai között méltán az első. Illata nyugtatóan hat testünkre és lelkünkre, segít ellazulni, megnyugodni, egymásra hangolódni. Egy stresszes nap után nincs is jobb, mint egy finom illatú levendulás gyertya mellet beszélgetni kedvesünkkel.
  5. Vanília. A vanília a világ legkedveltebb illatainak rangsorában a második helyen áll. Nagy utat tett meg onnan indulva, hogy az aztékok szerint csak arra volt jó, hogy a csokoládét ízesítsék vele. Gazdag, aromás illata felkelti szerelmesünk vágyát és érdeklődését.
  6. Fahéj. A fahéj egy igazi csodafűszer, melynek íze és illata egyaránt nagyszerű és lelket gyönyörködtető. Az indiánok a gyönyör fokozására használták, mára pedig világszerte elterjedt illat lett. A fahéjrudakat egy szép edénykébe helyezve érdemes az éjjeli szekrényre tenni, így illatuk körbelengi az egész ágyat.
  7. Ánizs. Az ánizs az a fűszernövény, amit mi magyarok nem ismerünk túlságosan közelről, a legtöbb hazai konyhában nincs önálló helye. Pedig lehetne, hiszen rendkívül egészséges, és illata, íze nagyon kellemes. Az ánizs magját egyes kultúrákban a szerelmi italok ízesítőjeként használják, a kis csillagocskákat pedig láncként felfűzve a szobába helyezik, hogy ott illatozzanak és segítsenek megteremteni a szerelmes hangulatot.
  8. Szegfűszeg. A szegfűszeg a benne található eugenolnak köszönhetően izgató, serkentő hatással bír idegrendszerünkre, testünkre. Illóolaja nagyon jól alkalmazható fürdővízbe téve vagy párologtatóba csepegtetve.
  9. Citrusok. A narancs, a citrom, a lime és a grépfrút illata egzotikus és fűszeres, természetesen frissít egy fárasztó nap után is. Energiát ad és jókedvre derít, mindezek pedig alapvető feltételei egy romantikus estének. Illóolaj vagy illatos gyertya formájában a legjobb használni őket.
  10. Kókusz. Aki szereti az édes illatokat, annak a kókusz biztosan a kedvencei között szerepel. Kellemes, édes és nyugtató illata ellazítja a testet. A kókuszvaj számtalan jótékony hatással bír, egy kókuszvajas masszázsnál többet senki sem kívánhat.

Önnek melyik a kedvenc illata? És kedvesének? Derítse ki mihamarabb, és válassza ki a Mécsesáruház gazdag kínálatából illóolaj vagy gyertya formájában, mi pedig házhoz visszük egy romantikus este kellékeit.