Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Varázsoljon nyári hangulatot otthonába

2021.07.06 09:24
Varázsoljon nyári hangulatot otthonába

Sokak kedvenc hónapja a nyár, melynek forró napjait nem mindig könnyű elviselni, de kétségkívül ez a legkönnyedebb és leginkább élménydús évszak mind közül. Finom gyümölcsök, hűsítő italok, egész évben várt nyaralások, a családdal töltött minőségi idő, bulik és barátok, erről szól a nyár. A kert fontos színtere minden otthonnak, ezért érdemes nyáron különlegesen széppé varázsolni, erre mutattunk is már praktikákat a Mécsesáruház olvasóinak. Most a beltérre fókuszálunk, és néhány olyan ötlettel kedveskedünk Önöknek, melyek segítségével könnyedén tudnak otthonukba igazi nyári hangulatot varázsolni.

Kék szín minden mennyiségben

A nyár színe a kék, ez nem is vitás. A tenger vagy a felhőtlen ég kékje mind-mind hűsítő érzetet keltenek, ezért a meleg napokon különösen jó szolgálatot tesznek. Festhetjük kékre a fal egy részét, de ha nem szeretnénk ekkora munkába fogni, egy nagyobb méretű, szép mintás, kék tapéta is remek szolgálatot tesz. Ezen a nyáron is divatos a hasonló árnyalatú, de teljesen más mintájú textilek és kiegészítők együttes alkalmazása – elő a kék színű gyertyákkal, porcelánokkal, vázákkal. Ha pedig van kéznél megunt bútor, és kedvünk is van a bútorfelújítással kísérletezni, bátran fessük le kékre az egyiket. Egy türkiz éjjeliszekrény bármilyen hálószobát feldob!

 

Rattan bútorok, kosarak

Évek óta töretlenül hódít a fonott és szövött kosarak, táskák, szőnyegek és bútorok divatja, úgy látszik, még idén sem tudtuk megunni őket. Természetes anyaguknak köszönhetően igazi természetközeli hangulatot varázsolnak, ami remekül illik a nyár könnyedségéhez. Szerezzünk be minél többet belőlük, cseréljük le a régi műanyagokat, műszálas textileket. A finom puha pamut és a lenvászon kellemesen hűsíti testünket, és szemünket is gyönyörködteti. Puha textilek, fényes gyertyák, és máris minden adott a pihenéshez.

 

Girlandok, fényfüzérek

Ha van udvarunk, erkélyünk, kötelező beszerezni egy helyes kis fényfüzért, ami az esti romantikus hangulat nélkülözhetetlen eleme. De nem csak kültérre érdemes ilyesmiben gondolkodni, ugyanis a nappalit, vagy akár a gyerekszobát is remekül feldobja egy színes gömböcskékből álló füzér. Ha nem szeretnénk világítósat, a textil girlandok is nagyon mutatós eredményt hoznak, igazi időtálló darabok. Kis mécseseket is tehetünk elszórva a polcokra, így garantált a kellemes hangulat.

 

Kincsek, emlékek

Nincs annál szívet melengetőbb, mint amikor a tavalyi nyaralós fotó a kezünk ügyébe kerül, esetleg a tengerparton gyűjtött kis kagylókat elővesszük. Elég egy csokor szárított levendula Tihanyból, és máris megrohanja az embert megannyi kedves nyári emlék. Érdemes ezeknek egy kis sarkot keresni a ház valamely pontján, ahol szépen összerendezve gyönyörködhetünk bennük.

 

Önnek is kedve támadt egy kis dekoráláshoz? A Mécsesáruháznál mindent megtalál egy helyen. Gyertyák, girlandok, led lámpások, szúnyogriasztó gyertyák és minden más, amire szüksége lehet. Rendeljen tőlünk, mi garantáljuk a minőséget és a megbízhatóságot!