Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Hangulatjavító praktikák karantén idejére

2021.04.13 12:40
Hangulatjavító praktikák karantén idejére

A hosszan tartó bezártság mindenkit megvisel. Ami télen, a hideg és zord hónapok során még elviselhetőbb volt, az most a tavasz és a meleg idő beköszöntével hirtelen egyre kibírhatatlanabb kezd lenni. A vírus azonban nincs tekintettel az emberek érzéseire, ezért kénytelenek vagyunk mi kitalálni valamit, amivel kicsit könnyebben átvészeljük a bezártságot. A Mécsesáruház most néhány hangulatjavító ötlettel szeretne kedveskedni olvasóinak.

Friss illatot a lakásba!

Nincs is jobb, mint a frissen vágott fű illata, mint a tavaszi zápor utáni esőillat, vagy mint a melegedő föld és a rügybe boruló fák illata. Aki teheti, nekiindul ilyenkor a természetnek, ám sajnos ez nem mindenki számára megoldható. Ha nincs lehetőségünk minderre, jó, ha finom illatot varázsolunk az otthonunkba. Rendszeres és alapos szellőztetés mellett egy finom illatú gyertya, friss illatú diffúzor, esetleg egy kellemes illóolaj máris jobb kedvre derít bennünket. Jöhetnek a frissítő aromák, mint a citrom, a borsmenta, a fodormenta, az eukaliptusz, a teafa és a levendula.

 

Egy csokor virág csodákra képes

A virágzó növények látványa mindenkit jobb kedvre derít, a virágok szép élénk színeikkel garantáltan felvidítják az embert. Érdemes a lakás központi helyére tenni egy csokor szép virágot, hogy jártunkban-keltükben folyton odavonzza a tekintetünket. A hervadó virágok látványa viszont pont ellenkező hatást ér el, ezért amint elkezdenek hervadni, cseréljük le őket frissre.

 

Zene az kell

Zene nélkül lehet élni, de nem érdemes. Ha eddig nem tettük, szerezzünk be egy hordozható hangszórót, ezek a kicsi és könnyű szerkezetetek nagyon praktikusak. Csak bekapcsoljuk a telefonon a zenét, és máris ott szól, ahol szeretnénk. Halk komolyzene, csendes relaxációs zene, ami segít megnyugodni és ellazulni, vagy éppen a bulizós nyárt idéző pörgősebb dallamok, amelyek hallatán táncra perdül az ember. Természetesen nem feltétel a hordozható hangszóró, a lényeg a zene, és egy jó kis lejátszási lista, ami bármikor felvidít.

 

Meghittséget mindenhová

A gyertyák csodákra képesek. Nem csak színükkel, illatukkal, de finom kis lángjukkal is jobb kedvre derítik az embert. A hálószobába téve meghitt hangulatot varázsolnak, a nappaliba helyezve felfrissítik a legevőt, ha pedig egy kis tálba úszógyertyákat rakunk, megidézhetjük a kellemes vízközeli élményeinket. Érdemes mindenféle méretű és színű gyertyák vásárolni, jó, ha mindig van kéznél néhány.

 

A Mécsesáruháznál megtalál mindent, ami gyertya. Tőlünk beszerezheti a legkülönlegesebb gyertyákat is, a mécsestől a formagyertyákon át az úszógyertyáig minden kapható kínálatunkban. Rendeljen tőlünk, ha pedig kérdése van, keresse ügyfélszolgálatunkat bizalommal, mi készséggel segítünk!