Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

Gyertyaválasztás különböző alkalmakra

Ha ön figyelmesen követi a mecsesaruhaz.hu-ra feltöltött tartalmakat, már számtalan ötlettel gazdagodhatott a szempontból, hogy mire való a gyertya, hogyan varázsolhatunk belőlük kreatív lakásdíszt, hogyan használhatjuk tojásfestéshez vagy nőnapi ajándék gyanánt. Előfordul azonban néha, hogy a kreativitásunk csődöt mond, hogy az energiák kimerülnek, vagy nagyon gyors megoldásra van szükség, hogy valakit megajándékozhassunk, egy alkalmat ünnepi díszbe öltöztessünk. A mostani bejegyzés azoknak szól elsősorban, akik szeretik a kézzel fogható javaslatokat, és szívesen veszik, ha konkrét ajánlatokkal könnyítik meg az életüknek fentebb nevezett pillanatait.

Vegyük sorra az előttünk álló ünnepeket, lássuk, melyik alkalmat milyen gyertya vagy mécses fényével tehetjük még szebbé!

Esküvők, lakodalmak
303_átméretezve

A tavasszal együtt megérkezett az esküvők, menyegzők ideje is. A zöldbe, virágba boruló kertek és parkok, a fények mind csodás hátterei a nagy napnak, ha pedig lemegy a Nap és az ünnep a sátorban, díszteremben folytatódik, a főszerepet átvehetik a gyertyák! Az esküvői dekoráció készítésekor legkézenfekvőbb választás a fehér gyertyák használata. Természetesen az esküvő stílusa és, esetleg, választott témája befolyásolhatja a gyertyák színét is, mégis, a tisztaságot és a transzcendens erőket képviselő fehérrel nem lehet melléfogni. A gömb, csillag vagy henger alakú gyertyák önmagukban is megállják a helyüket a lakodalmi asztalon, de virággal kombinálva az egyszerű fehér háztartási gyertya is jól szerepel. Ha pedig nem szeretne ennyire sem bíbelődni a gyertyákkal, rendeljen aranyos szalaggal vagy virágos díszítéssel gyertyaszettet!

Anyák napja
tea-mécses-Vanilia-18db

A május legszebb ünnepe. Hála azért a csonkítatlan szeretetért, amelyet csak az édesanyánk képes adni egész életünkben. A virágcsokrok mellé kényeztessük őket fényekkel, illatokkal! Elég szorosan becsukott szemmel az édesanyánkra gondolni, máris tudjuk, mivel kedveskedhetünk neki. Ha sokat dolgozik, és kevés időt hagy magának a pihenésre, válogassunk az illatgyertyák vagy diffúzorok közül! A poharas illatmécsesek között az amarillisz vagy a tulipánok aromája csendes virágos rétre repíthetik őt, a kávé illatú felpezsdítheti. Ha édesanyánk örömét leli a lakásdekorálásban, lepjük meg különleges alakú gyertyákkal: csavart vagy kónusz gyertyáink elegáns hatást keltenek. Ötletes, mindig tevékenykedő édesanyák remek ajándéka pedig, ha mindenféle színből és formából összeállítunk egy kis csomagot, hogy aztán ő kedvére alkothasson belőle a maga és a családja örömére.

Elsőáldozás
335_átméretezve

Kevesebben tartják talán számon ezt az ünnepet, pedig a tavasz, a kora nyár jellemző alkalma ez is, és a vallásos nevelésben részesülő gyerekek számára nagyon fontos. Elsőáldozáskor a kislányok hófehér ruhába (kis menyasszonyoknak) öltöznek, a fiúcskák komoly mellényeket és nyakkendőt viselnek, így lépnek eggyel közelebb ahhoz, hogy egyházuk felnőtt tagjai legyenek. Egyfajta beavatási szertartás is ez. A templomot a fehér gyertyák fénye világítja meg. A hosszú liturgia alatt jó szolgálatot tehetnek a nagyobb méretű, vastagabb henger vagy kónuszgyertyák – ezek biztosan elegendő ideig világítanak majd.

 

Születésnapok
BB-Szám-9

Persze születésnapok mindig vannak. A születésnapok a gyertyák ünnepei is! Gyertya először is kell a tortára. No de milyen? Mindenképpen olyan színű, amely harmonizál a torta árnyalataival, és mindenképpen akkora, amekkorát elbír a süti. Mutatós lehet a szív alakú, kicsiny gyertya, annyi, ahány év az ünnepeltet élteti, de a mini gombolyag gyertya is biztosan hatásos a különlegessége miatt. Születésnapok alkalmával azonban a gyertya nemcsak a torta díszeként, hanem a mulatság dekorációs elemeként is nélkülözhetetlen. És itt aztán szabad a vásár! Színek, formák, funkciók széles választéka! Tegye őket az ünnepi asztalra, az ablakokba, teremtsen velük meghitt hangulatot az esti koccintásnál! Végül pedig, a gyertya születésnapi ajándékként sem utolsó. Tea illatmécseseknek bármikor örül a megajándékozott, hiszen számtalan variációja közül valamelyik biztosan illeszthető a relaxációhoz, a jó közérzethez vagy egy romantikus vacsorához…

Kerti partik
cd

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a tavasz érkeztével itt a kerti mulatságok és sütögetések időszaka is! Ha a gyertyák szempontjából tekintünk ezekre a remek társasági alkalmakra, két dolgot kell észben tartanunk. Az első az, hogy a gyertya, a mécses sokkal hangulatosabbá tehet egy estébe hajló teraszos vagy kerti találkozót, mint a mesterséges fények, vagyis vásároljon be minél több vastag, sokáig égő darabot, hogy azok biztosíthassák a megfelelő atmoszférát. A másik szempont pedig tulajdonképpen tanács: ha már úgyis gyertya vagy mécses világít, üssön két legyet egy csapásra, és válasszon olyan illatút, amely segít távol tartani a kellemetlenkedő kis rovarokat (szúnyogot, darazsat, legyet stb.). Az egyébként hasznos kis hatlábúak nem szeretik a citromos aromákat, ha ez lengi körül a kerti asztalt, biztosan arrébb állnak majd – másnap viszont ismét meglátogathatják a kertet, és végezhetik az egyébként nélkülözhetetlen feladatukat.