Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Dekoráljunk húsvétra!

2021.03.08 11:46
Dekoráljunk húsvétra!

Végre megérkezett a sokak által várt tavasz, vele együtt az első nagy tavaszi ünnep, a húsvét. Ideje ünnepi ruhába öltöztetni otthonunkat, és néhány ötletes kis dísszel igazi nyusziváró hangulatot varázsolhatunk belső tereinkbe. Ami biztos, hogy gyertya minden mennyiségben kerülhet a polcokra, asztalokra. De vajon mi mással lehetne dekorálni? A Mécsesáruház idén is szuper ötletekkel örvendezteti meg kedves olvasóit, tartson velünk, lesse el őket!

Tojásfa

Nincs is ennél alapvetőbb húsvéti dekoráció, ezt mindenkinek el kell készítenie. Egy szép formás faágat vázába teszünk, néhány nap alatt a benti melegben szépen kizöldell és kivirágzik. Ezután csak fel kell rá akasztanunk a szép színes tojásokat, és máris kész az asztali díszünk. Tehetünk alá bonbonokat, gyertyákat, kis nyuszis díszeket, vagy ami éppen megtetszik.

 

Tojáshéj girland

Imádnivaló kis dísze lehet a szobának, a nappalinak vagy akár a konyhának. A megtisztított tojáshéjak tetejét letörjük, és a külső részre ragasztóval színes szalagot rögzítünk. Felfűzzük őket egy madzagra és máris kész a girland. A tojások belsejébe nedves oázist teszünk, és néhány szál friss virágot szúrunk beléjük. Egyszerű, de nagyszerű virágos dísz a végeredmény.

 

Zseníliás tojások

A zsenília anyag különlegessége, hogy puha, és szép élénk színekben kapható, ezért a tojásdekorálásra is kiválóan alkalmas. Hungarocell tojásokra és színes zsenília drótra van csupán hozzá szükség, valamint jó erős ragasztóra. A tojások tetejénél elkezdjük szépen betekerni a hungarocellt, közben folyamatosan ragasztózzuk is, hogy a drót oda tudjon ragadni a tojás felületéhez. Körkörösen beburkoljuk, és máris kész vannak a puha tapintású kis tojások.

 

Tojáshéj gyertya

Gyertyára mindig szükség van, és a húsvéti díszítés sem maradhat gyertyafény nélkül. A tojáshéjakat elfelezzük, kanócot teszünk beléjük, és ráöntjük a viaszt. A színek lehetnek változatosak: vagy a tojáshéjat színezzük, és a viasz marad fehér, vagy a viasz lehet változatos színű, és a tojáshéjat hagyjuk meg eredeti világos barna színükben. Mindkét verzió nagyon mutatós.

 

Tojástartóból asztali dekor

A tojástartók egy idő után felhalmozódnak otthon, de sokan sajnálják őket kidobni. Íme, egy tuti tipp az újrahasznosításra! A tojástartókból kivágunk négy rekeszt, majd fehérre festjük őket. Ezután már csak annyi a dolgunk, hogy kör alakban elhelyezzük őket az asztalon, majd megtöltjük az egyes kis tartókat mindenféle jóval: virággal, hímestojással, cukorkával, kis bonbonokkal. Nagyszerű és ötletes ünnepi kínáló tál válik így belőlük.

 

Ön is szívesen elkészítené ezeket az ötletes díszeket? Az első lépés az alapanyagok beszerzése. Gyertyák és művirágok széles kínálatával várja kedves megrendelőit a Mécsesáruház. Rendelje meg a húsvéti dekoráció alapanyagait tőlünk, mi garantáljuk a jó minőséget!