Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

2021 enteriőr trendjei II.

2021.02.12 09:45
2021 enteriőr trendjei II.

Az új esztendőt rögtön egy izgalmas lakberendezési cikkel indítottuk januárban, amelyben bemutattuk az idei lakberendezési trendeket. Most, e heti cikkünkben folytatjuk a listát, sorra vesszük, mit érdemes szem előtt tartanunk, ha komolyabb lakásfelújításba vagy netán új otthon keresésébe és berendezésébe fogunk. A Mécsesáruház nem csak gyertyák széles választékát kínálja kedves megrendelőinek, hanem mindig naprakész információkkal szolgál a legújabb trendekről. Tartson velünk, legyen tisztában a legújabb irányzatokkal, így megtudhatja, miben érdemes gondolkodni, ha belső térről van szó!

Sakktábamintás padló

Idén reneszánszát éli a sakktáblamintás padlózat, ami leginkább a nagyi fürdőszobájára emlékeztet sokunkat. De míg a nagyi idejében kevésbé volt jó minőségű és szép felületű a csempe, mostanra gyönyörű járólapokat és csempéket találhatunk. Divatos ezzel a motívummal borítani a fürdőszoba falát, a tusolót, vagy a járófelületet, de a konyhába is bátran berakhatjuk a fekete-fehér vagy éppen kék-fehér mintás csempéket. Idén egy különös divat is hódít, mégpedig az, hogy a fapadlóra festenek ilyen mintát. Elsőre furának tűnhet az ötlet, de az eredmény kifejezetten elegáns.

 

Kockás szövetek

Kockás minta mindenhol. A törölközőn, a konyharuhán, az asztalterítőn, az ágyterítőn, de még a plédeken, párnákon is. A klasszikus kockás minták a régmúltat idézik, az otthon töltött kellemes órák érzését és nyugalmát adják. Egy finom, puha kockás takaró, egy csésze forró tea és egy finom illatú gyertya a dohányzóasztalon – nem is kell ennél több egy kellemes naphoz.

 

Ehető növények

A tavalyi év mindenki számára a karantén jegyében telt, és az idei és is elég nehezen indul, ezért érthető, hogy az emberek, ha már nem utazhatnak, szeretnék jobban körülvenni magukat a természettel. Ennek legegyszerűbb módja, ha növényekkel népesítjük be a lakást. Idén divatos a nagyméretű szobanövények mellett fűszernövényeket is tartani otthon. Nem kell hozzá más, csak egy napfényes ablak, és máris kertészkedhetünk.

 

Többfunkciós terek és bútorok

Mivel a családok most minden eddiginél több időt töltenek otthonaikban, sokaknál probléma, hogy nem férnek el kényelmesen egymás mellett. Ahol kevés a hely, és nem jut mindenkinek külön szoba, ott nagyon jó szolgálatot tesz egy többfunkciós bútordarab. Így lehet a hálószobából egy csapásra dolgozószoba, vagy éppen a konyhaasztalunkból rajzasztal.

 

Földes színek

Nem csak a szürke és az élénksárga lesz idén divatos, de a földes színek is, mint az olajzöld, az okkersárga és az égetett narancs. Ezekhez kiválóan illenek a mostanában oly népszerű rattan bútorok és a szövött, fonott textilek.

 

A régi az új

Klasszikus, eredeti olajfestmények? Régi hófehér porcelánok, csodaszép kézműves vázák? Elő velük! Melléjük pedig mehetnek a legújabb világítótestek, a modern kiegészítők – mindez jól megfér együtt. Minden, ami ízléses, kerülhet egy szobába, a lényeg, hogy időtálló legyen, amit megalkotunk.

 

Ön is szeretné feldobni otthonát valami új dologgal, de fél, hogy nem jut pénz mindenre? A legjobb, ha először kicsiben kezdi – néhány apróságra és egy kis leleményességre mindig van lehetőség. Egy úszógyertyákkal teli üvegedény a nappali dohányzóasztalára, egy bohókás virág makramé függőben, és máris jobb kedve lesz! Kezdje a dolgot a gyertyáknál és a Mécsesáruháznál, nálunk minőséget és garanciát talál!