Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

2021 enteriőr trendjei I.

2021.01.18 14:44
2021 enteriőr trendjei I.

Mit hozott nekünk az új esztendő? Az aggodalmakkal teli óév után az új év sem indul sokkal könnyebben, ennek ellenére nem szabad engednünk, hogy mindenre rányomja a bélyegét. Akik most vásárolnak ingatlant, vagy komolyabb otthonfelújításban, átrendezésben gondolkodnak, azok rögtön szembe találjak magukat számos izgalmas kérdéssel. Milyen színek, formák és milyen stílus uralja idén a lakberendezési piacot? Hiszen ami divatos, az lesz leginkább elérhető az üzletekben is, ezért jó, ha van sejtésünk arról, mire számíthatunk. A Mécsesáruház e heti cikkében 2021 lakberendezési trendjeit mutatja be, tartson Ön is velünk! Egy biztos, gyertya idén is kelleni fog, mégpedig jó sok!


A kevesebb több!

2021 enteriőr trendjeiben nagy hangsúlyt kapnak a minőségi szövetek, miközben „a kevesebb több” elve fog érvényesülni. Kevesebb bútor, hogy elkerüljük a zsúfolt tereket – idén a többfunkciós és praktikus, kis helyigényű daraboké a terep. A finom és jó minőségű kárpitok, szövetek, anyagok népszerűek lesznek, és bár elsőre drágának tűnhetnek, ha most a minőség mellett döntünk, nem kell évente cserélni őket, és ezzel is teszünk egy lépést egy fenntarthatóbb világ felé.

 

Szürke és sárga, a nyerő páros!

2020 színe a klasszikus kék volt. Most, a koronavírus okozta károk és események hatására két olyan színt választottak az év színének, amelyek együttesen meglehetősen drámai hatást váltanak ki. A szürke nyugalma az élénk sárga vibrálásával kiegészülve egyszerre súlyos és üdítő. Kifejezi a reményt, az energiát és az élet örökös körforgását. Semmi sincs pozitív és negatív pólus nélkül, a kettő együtt alkot egy egészet – pont ahogyan a szürke és a sárga egymás mellé téve.

 

Vigyük be a természetet!

Az ember természeténél fogva vágyik a szabad levegő és a zöld növények közelségére, ezért szereti magát körülvenni velük a belső terekben is. Ebben az évben a rengeteg élő növény lesz a divat, lehetnek ezek kicsik és nagyok, akár kisebb fa méretűek is. Jólesik rájuk nézni, segítenek jobb kedvre derülni és még a levegőt is tisztítják. Aki eddig nem tette, gyorsan szerezzen be néhány cserepes növényt.

 

Csomózott és kötött lámpák

Kötött, csomózott, szövött, fonott – ezek a trendek évek óta hódítanak. Tároló kosarak, éjjeli szekrények, szövött takarók, kötött pulcsira emlékeztető gyertyák már szinte minden lakásban találhatók, de ebben az évben mindez tovább fejlődött. Idén a lámpák vezetékei nincsenek elrejtve, hanem csomózott göngyölegként lógnak a levegőben. Persze itt nem a sötét és durva műanyag borítású vezetékekre kell gondolni, hanem az azokat természetes hatású anyaggal bevonó modern megoldásokra. Emellett népszerek az okos lámpák is, melyek a hagyományos izzókkal ellentétben tudnak alkalmazkodni a környezetükhöz.

 

Fontos a minőség!

Főleg, ami a szöveteket tekinti. Mióta sokkal több időt töltünk az otthonunkban, felértékelődött minden, ami körülveszi az embert. Ha már sokszor a nappaliból kényszerülünk dolgozni, nem mindegy milyen minőségű a takaró, amit magunkra terítünk, ha fázunk. Ahogyan az ágytakaró, az ágynemű, a törölköző, az asztalterítő minősége is fontosság válik ebben az évben.

 

Ha Önnek is nagy tervei vannak új otthona berendezésére vagy a meglévő felújítására, ne feledje, gyertyából sosem elég! Minél több, annál jobb: egy tömbgyertya a hálószobába, néhány apró mécses a fürdőbe, a különleges darabok pedig mehetnek a nappaliba, és máris meghitt hangulat veszi körül az embert. Mécsesáruház, a gyertyaszakértő – rendelje meg tőlünk kedvenc gyertyáit, mi házhoz visszük őket!