Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Asztaldíszek gyertyával

2020.11.11 15:42
Asztaldíszek gyertyával

Közeleg a hideg tél, amikor sokan beszorulnak otthonra, mert a rossz időben kevesebb a kültéri program, hosszan tartó öltözködés előz meg minden kimenetelt, ezért nincs is kedvünk annyira kimozdulni. Ilyenkor nagyobb hangsúlyt kap otthonunk hangulata, hogy rend és tisztaság legyen, és hogy legyenek szemet gyönyörködtető apróságok a lakásban, amikre jó ránézni. A másik klasszikus probléma a téli melankólia, ami ellen nem könnyű védekezni. A Mécsesáruház e heti cikke elsősorban azokhoz szól, akik szeretnek egy kicsit kézműveskedni, valami szépet alkotni. Ez ugyanis a lehető legjobb módja a melankólia elűzésének – alkotni valami szépet, amiben aztán hetekig gyönyörködhetünk.

 

Mandarinillat mindenhol

Ugye Ön is fel tudja idézni a szegfűsszeggel megszurkált narancsok illatát? Gyerekkorukban télidőn minden lakásban díszelgett legalább egy díszített narancs. Kicsit továbbgondolva a dolgot, de maradva a helyes narancssárga gömböknél, most a mandarinoké a főszerep. Azért, hogy a gyümölcsök ne menjenek tönkre, és ehetők maradjanak, ez esetben nem szurkáljuk őket meg a szegfűszeggel, csupán egy szép alátétre helyezzük őket. Kört formázunk belőlük, illetve tehetünk melléjük bármit, amit otthon találunk, és természetes alapanyagból van. Dió, mogyoró, toboz, egész fahéj, egész szegfűszeg, csillagánizs. Ha sikerül citromfáról egy-két levelet szereznünk, még szebb lesz a díszünk. Nagy előnye ennek a kis asztaldísznek, hogy a mandarinokat idővel megehetjük, majd újakat rakhatunk helyettük, így semmi sem megy a kukába.

 

Egyszerű, de nagyszerű

Nagyon helyes díszt lehet készíteni egy áttetsző váza, egy vesszőkoszorú, egy kis moha és néhány apró dísz segítségével. A váza közepére pedig egy nagy hengergyertya kerül, a színe lehet tetszőleges, de a Mécsesáruház a klasszikus fehér változatot ajánlja most erre a célra. A váza közepébe állítjuk a gyertyát, majd az egészet a koszorú közepére helyezzük. Ezzel máris megadjuk díszünk alaphangulatát – letisztult és egyszerű. A koszorúra ragasztunk egy kis mohát, néhány díszt, lehetnek ezek természetes anyagok, vagy akár néhány dekorgomba is. Ha pedig máris karácsonyi lázban égünk, tehetünk rá karácsonyi ihletésű apróságokat, bármi megfelel a célra. Nagy előnye ennek az asztaldísznek, hogy nem igényel különösebb beruházást, váza szinte biztosan van otthon mindenkinek, csupán egy szép gyertyát és egy natúr vesszőből készült koszorúalapot kell beszereznünk.

 

Ég a gyertya, ég

A különféle méretű gyertyák egymás mellé helyezése nagyon mutatós. Erre a célra tökéletesek a vékony ceruzagyertyák, de a hengergyertyák is. Hogy esztétikus legyen az összhatás, és ne essünk a giccsesség hibájába, érdemes azonos színű gyertyákat alkalmaznunk ennél az asztaldísznél. Szükség van hozzá még egy szép fa- vagy kerámiatálra, egy kis homokra, dekorkőre és szalagra. A tálat kibéleljük homokkal. A gyertyák közepére ragasztunk egy szalagcsíkot, majd beleszúrjuk őket a homokkal teli tálba. Ezt követően megszórjuk a tetejét a dekorkővel, és máris kész a díszünk. Ha szeretnénk, díszíthetjük kedvünkre, bármi illik ehhez a natúr asztaldíszhez.

 

Ha Ön is kedvet kapott egy kis dekoráláshoz, de nincsenek meg hozzá a szükséges eszközei, a Mécsesáruháznál a legjobb helyen jár! Nálunk garantáltan megtalálja azt a gyertyát, amit elképzelt magának. Keresse weboldalunkat, ha segítségre van szüksége, állunk rendelkezésére!