Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Ásványokkal a lelki békéért

2019.08.21 08:22
Ásványokkal a lelki békéért

Az elmúlt években reneszánszát éli az ásványimádat, lépten-nyomon ásványkarkötőkbe, amulettekbe boltunk, ami már túlmutat a korábbi években terjedő, csupán esztétikai funkciót betöltő csecsebecséken. Míg néhány évvel ezelőtt vásárokon felbukkanó különleges, szép kis köveknek hittük őket, a természet kincseinek, amikben gyönyörködhetünk az idők végezetéig, mára ez sokkal több lett, az ásványoknak gyógyító funkciót tulajdonítanak, és számos jótékony hatással ruházzák fel őket.

A Mécsesáruház nem csupán egy gyertyabolt, ahol mécseseket és gyertyákat lehet vásárolni, sokkal több annál, hiszen odafigyel arra is, hogy megrendelőinek és olvasóinak olyan tippeket adjon, amelyektől szebb és könnyedebb lesz az életük, ilyen a jó alvás titka és most az ásványokkal gyógyítás, feltöltődés. Tartson velünk, ha Önt is régóta vonzzák az ásványok, és szeretne néhányat beszerezni, de nem tudja, hogyan fogjon neki! E cikkünk az előkészületekről fog szólni, majd azt követi egy ásványbemutató cikk: A nagy ásványbörze!Rengetegféle ásvány létezik, de mire érdemes odafigyelni a vásárlás előtt? Mik a típushibák, amiket sokan elkövetnek?
– Nagyon fontos a megbízható lelőhely, mert bizony, mint szinte mindent, ezt is hamisítják, és előfordulhat, hogy a jó üzletnek tűnő beruházás csupán egy átverés, és igazi ásvány helyett egy szép üvegdarabot kapunk – ekkor aztán maximum a placebo hatásban bízhatunk. A minőségi ásvány nem olcsó, ezért ha túl olcsón árulják, az több mint gyanús. Legyünk résen, ne hagyjuk magunkat átverni! Vásárolhatunk az internetről vagy elmehetünk boltba is, de ne engedjünk az olcsóság csábításának. Ahogyan egy gyertya kanócának mérete is kulcsfontosságú a minőség szempontjából, úgy az ásvány csiszolása és kézi vagy gépi kezelése is az.
– A másik, hogy mire szánjuk a szép kis kincset, mit várunk tőle? Ha csupán esztétikai célra szeretnénk venni, akkor nem kell túl sokat gondolkodni. Válasszuk ki, amelyik tetszik, és kész is vagyunk, meg is vehetjük. Ha gyógyhatást várunk tőle, esetleg szeretnénk kiegyensúlyozottabbak, magabiztosabbak lenni, akkor kell egy kis utánajárás, hogy melyik a mi ásványunk. Nagyon sokféle létezik, és szinte mindegyiknek más és más erőt tulajdonítanak.
– Következő lépésben a formán érdemes elgondolkodni. Mindenki más formát tart esztétikusnak, van, aki a gömböt szereti, azok számára nagyszerű lehet a kis golyókból álló nyakék, medál, karkötő, fülbevaló vagy gömb alakú marokkő. Mások szeretik a természetes pattintással széttört köveket, vagy éppen a négyzetes formákat. A hegyikristályt gyakran árulják hegyes amulett formájában, egyik végén egyetlen pontban összpontosuló hegyes medálként – úgy néznek ki, mint egy miniatűr gyertya.
– Végezetül a funkció nagyon fontos kérdés. Férfi vagy nő fogja kapni, és ha ékszer, milyen méretre lenne szükségünk. Ha karkötő, érdemes lemérni a csuklót, mert akkor nem tévedhetünk, sőt még a gyöngy méretét is ki tudjuk választani a legtöbb áruházban. Vékony csuklón nem mutatnak jól a nagy kövek, ezért ilyenre aprót érdemes választani, de ha erőteljesebb csuklónk van, bátran válasszunk nagyobb méretű gyöngyöket.

Ha mindezeket a kérdéseket végiggondoltuk, jöhet is a vásárlás. Érdemes figyelemmel kísérni a Mécsesáruház blogját, mert következő cikkünkben bemutatjuk az egyes ásványok varázserejét!