Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Melyiket szeressem? Hogyan válasszuk ki a megfelelő gyertyát?

2017.12.07 14:02

November elseje óta újra égnek a gyertyák, világítanak a mécsesek, itt is, ott is felgyulladnak a decemberi, ünnepi fények. Sok alkalomra, sokféle helyre és rendeltetésre szánjuk a gyertyákat, és van, hogy nehéz választani, mert a piac óriási kínálata már-már zavarba ejtő gazdagságú. Hogy megkönnyítsük a dolgát, a mecsesaruhaz.hu munkatársaiként összegyűjtöttünk néhány szempontot, amelyeket szem előtt tartva és mérlegelve biztos kézzel választhatja ki azt a gyertyát, mécsest vagy más terméket, amelyre valóban szüksége van.

1. Mire szánja?
Legelőször talán ezt érdemes pontosan tudnia. A gyertyákat számtalan helyen használhatjuk, sok-sok funkciót tölthetnek be a hétköznapitól az ünnepiig, a praktikustól a dekorációs elemig. Az adventi koszorúra keresi a megfelelőt, és abból is a tradicionális három lila, egy rózsaszínt, vagy egyedi megoldásban gondolkodik? Kültéri ajtódíszre szánja vagy a nappalijába készített fenyőalapra állítana egy vagy több szál gyertyát? A karácsonyfa fényeit is gyertyákkal képzeli el? Ajándékba adna valakinek gyertyát vagy mécsest, szeretné, ha az otthona kellemes illataromákkal telne meg, vagy csak a természetes gyertyaillatot kedveli? Netán váratlan áramszünetre szeretne felkészülni? Ha mindezt végiggondolja, egy lépéssel máris közelebb került a tökéletes választáshoz.

2. Kinek szánja?
Ha saját részre vásárol gyertyát, akkor elég tudnia, hogy milyen stílusú enteriőrbe vagy dekorációhoz szeretné illeszteni. Ma már nem meglepő, ha valaki akár évről évre változtatja karácsonyfájának díszítését, ha minden alkalommal új és újabb díszítést talál ki. A girlandok, az ünnepi asztal szalvétájának színei, a csomagolóanyagok mind támpontot nyújthatnak a gyertya méretének, színének megválasztásakor. Ha másokat lepne meg efféle ajándékkal, akkor jó, ha előtte nyitott szemmel jár, és kipuhatolja a megajándékozandó ízlését. Legyen tisztában azzal, hogy aki a gyertyát kapja majd, milyen korú, a különlegességeket szereti-e vagy a klasszikushoz ragaszkodik, a sokat vagy a kevesebbet értékeli stb.

3. Meddig égjen?
A gyertyák egyik legfontosabb tulajdonsága a rájuk jellemző égési idő. Fejlesztésük meghatározó iránya is, hogy a bennük lévő anyagok arányait aszerint változtassák, hogy minél biztosabb lánggal, minél hosszabb ideig szolgáljanak. Ha önnek fontos, hogy az ünnepi vacsora alatt végig gyertya világítson, akkor mindenképpen olyan modellt keressen, amelynek hosszú égési idejét garantálja a gyártó! Ha csak néhány percnyi gyertyafényt tervez a hangulat emelése végett, válogasson az egyéb darabok közül!

4. Ha fontos az ár
És természetesen az. Pláne ilyenkor, az év végi ünnepek környékén, amikor mindenre kell, hogy jusson a pénztárcából. Figyelje az akciós kínálatot! Fontolja meg, hogy érdemes-e esetleg csomagban, akár másokkal összefogva nagyobb tételben rendelnie, hogy jobban járjon! Ha pedig egész évben nyitott szemmel jár, és figyeli a szezonális ajánlatokat is, lehet, hogy mire a decemberbe fordulunk, már a tarsolyában is lesz minden kívánt gyertyaszál – kedvező áron.

5. És a részletek
Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy a vásárlást soha ne hagyja az utolsó pillanatra! Megfontoltan csak akkor lehet beszerezni valamit, ha jut idő a körültekintésre, a döntés előkészítésére. Arról is döntenie kell, hogy kihasználja-e az internetes vásárlás kényelmének előnyeit, de számol a rizikóval is, vagy szívesebben vesz valamit úgy, hogy élőben is látja a terméket, és személyesen is meggyőződik a minőségről – ez a gyertyavásárlásra is érvényes szabály!

Természetesen, ha ezek után is bizonytalan, és a segítségünkre van szüksége, a rendelkezésére állunk, keressen bennünket bizalommal és bátran!