Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Kreatív nőnap gyertyákkal – elsősorban férfiaknak

2016.02.16 15:39

Mára persze szelíd ünnep a nőnap. Munkásmozgalmi jellegét elmosta az idő, a nők egyenjogúságáért vívott harcának csak történelmi viszonylatban viseli nyomait… Majd’ százéves múltja során (az 1910-es évek óta ünneplik eltérő dátumokkal; március 8-a 1977-ben vált hivatalosan is elismert világnappá) a nő szerepének sok vonását ünnepelték ezen a márciusi napon. Napjainkban ha a férfi ekkor a nőt köszönti, tiszteletét fejezi ki a női szépség és báj, a termékenység és az erő, a bölcsesség előtt…

Nőnapon zsúfoltabbak a virágüzletek, a társadalom férfiak alkotta közössége rendszerint itt igyekszik beszerezni a feleségnek, barátnőnek, édesanyának, kolléganőnek szánt ajándékát. A virágoktól a hölgyek mindig ellágyulnak (és egy izgalmas kutatás szerint az esetek legnagyobb részében elmosolyodnak és beleszagolnak a csokorba), tehát nem rossz választás. De gondoljunk bele, milyen hatás lenne elérhető, ha a férfiak olyasvalamivel kedveskednének nekik, amit maguk készítettek, és nem az utolsó pillanatban vásároltak valahol…

Lássunk néhány egyszerűen kivitelezhető ötletet, hogy ebben az évben igazi meglepetéssel okozhasson örömöt a nőknek!

Nem kell lemondani a virágról sem, ha izgalmasan párosítja gyertyával. Helyezzen hosszú, nem túl széles szájú átlátszó vázába vagy üvegbe pár szál virágot (tulipán, jácint), vagy szélesebb edénybe rózsaszirmokat, öntse fel vízzel, majd tegyen a víz tetejére úszómécsest vagy mécseseket! Adjuk át a magunk készítette ajándékot és figyeljük a hatást!

Ha ragaszkodunk a virággal való köszöntéshez, és lapul néhány lepréselt, kiszárított virágkehely vagy virágszirom valamelyik könyvünk lapjai között, díszítsünk fel vele néhány mutatós, nagyobb henger- vagy hasábgyertyát! Nincs szükség hozzá sok ügyességre: a gyertya felületét egy ecset segítségével kenjük be fehér, folyékony viasszal, illesszük rá a kiszemelt virágot, aztán kenjük át ezt is a viasszal. Kész!

A virágcsokor mellé csomagolhatunk kellemes zamatú kávét vagy teát is – ebben még nincsen semmi új. De ha a bolhapiacról beszerzett, antik teás- vagy kávéscsészébe olvasztott viaszt öntünk, kis kanócot is teszünk bele (lásd az előző blogbejegyzést ennek módjáról), és ezzel együtt adjuk át a nőnapi ajándékot, biztosak lehetünk a sikerben.

Hasonló elgondolással tehetjük izgalmassá a szokásos bonbonos dobozt is: néhány bonbon szilikonformát használva öntsünk parányi gyertyákat, váltogatva a csokoládébarna és a krémszíneket! Ha réteges „csokoládét” készítünk, ügyeljünk arra, hogy minden réteg megszilárduljon, mielőtt az új rákerül. A kis gyertya-bonbonokat csomagoljuk az igazi csoki mellé, vagy akár helyettesítsünk velük néhány csokifalatot a dobozban!

Ügyes kezű férfiak próbálkozhatnak a gyertyák faragásával is. A felmelegített csavarhúzó éppen alkalmas a feladatra. Virágok, levelek, ágacskák vagy geometriai minták mind a gyertyára kerülhetnek. A lényeg, hogy a mű akkor válik igazán mutatóssá, ha a faragványokat aztán akrilfestékkel is átkenjük.

Egyedi és valóban szívhez szóló nőnapi ajándék lehet, ha egy szép nagy gyertyát a közös fotónkkal díszítünk. Szakértelmet nem, némi odafigyelést azonban igényel ennek a technikának a kivitelezése. Egy A4-es lapra ragasszunk a teljes felületet betakaró jó minőségű zsebkendőt vagy selyempapírt. Erre a preparált lapra nyomtassuk a kiválasztott fényképet. Illesszük a gyertya felületéhez a selyempapíros oldalt, és szorítsunk rá még egy réteg zsírpapírt. Hajszárító segítségével melegítsük össze a rétegeket, majd válasszuk szét őket. A fotó máris a gyertyán!

Ugye, hogy nem ördöngösség valami eredetivel feldobni a megszokottat?