Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

Gyertyaválasztási segédlet -II. rész

A következőkben már jó előre mankót szeretnénk nyújtani azoknak, akik nehezen választanak maguknak gyertyát, vagy bizonytalanok abban, hogy sikerül a megfelelő darabot megrendelniük. Mert igaz, hogy itt a tavasz, hogy már érezzük a nyár ígéretét is, de lesz újra ősz, november és advent, elkövetkeznek sorra az ünnepek. Legyen teljes az a kínálat, ahol konkrét ajánlatokat adunk konkrét eseményekkel kapcsolatban, gyertyákról és mécsesekről.

Nőnap

A nőnap romantikus alkalom. A tavasz kezdetén, nem messze időben a szerelmesek Valentin-napjától, remek alkalom, hogy ünnepeljük a nőket. Mi a nő? Lágyság és erő egyszerre, lobogás és kitartó izzás, ha kell – akár a gyertyaláng. Nőnapi ajánlatunkban mindenki talál kedvére (és a körülötte élő nők kedvére) való gyertyát, mécsest, illatot. A mélybordó színű hullám és kocka gyertyák az elegáns, rejtélyes nőt bűvölhetik el, a csipkés díszű gyertyák különleges hatást keltenek. Egy piros úszógyertya a vacsoraasztalon, egy szélesszájú vázában, néhány szál virág – ünnep a nőnek! Rózsa illatmécses, mellé néhány szál fehér gyertya – egyszerre lágy és szűzies, a kevésbé érett hölgyeknek. Ami pedig hosszú időre emlékeztet majd az ajándékozó személyére: a diffúzorok.

Húsvét

Az Illatözön ajándékcsomag a magában rejtett magnólia- és krókuszillattal valódi húsvéti-tavaszi varázst lop az otthonokba; a hozzá tartozó fehér és rózsaszín úszógyertyák, a virágdíszítéses gömbgyertya mind a kikeletet idézik – szép, komoly dekorációs elemei lehetnek az ünnepi enteriőrnek. A népi motívumokkal díszített vagy a húsvéti tojásos poharas illatmécses azután is szép ajándék marad, ha a gyertya már kikopott belőle. A megmaradt üvegedény bájos eleme egy íróasztalnak, kedves folt a nappali dohányzóján. A különböző illatú húsvéti mécsesek pedig cseppmentesen égnek, akár 3-4 órán át biztosítják a húsvéti kölnik semmivel nem pótolható illatát.

Halottak napja

Hadd álljon itt pár gondolat és ötlet a nagyobb mécsesek méltatására. Áruházunk kínálatának tán legkülönlegesebb darabjai a kerámia mécsesek – méltán. A kerámia mécsesek szépek és tartósak, bármely temetői síron, kápolnában vagy emlékmű előtt méltóak az alkalomhoz. A bennük lévő mécses cserélhető, sőt, LED forrással is működtethető, így hosszan biztosítja a szeretteink emléke feletti ragyogást. A fedeles üvegmécsesek eleganciát sugallnak. Öntött paraffint tartalmaznak, így kiváló égési idővel rendelkeznek. A novemberi megemlékezéseken, ha biztosan tudni szeretnénk, a láng hosszan ég és a szél sem oltja el, a mécsestartó nem okoz tüzet, nem borul fel, akkor mindenképpen ezek közül a mécsestartók közül érdemes választani.

Advent, karácsony

Legtöbb gyertya és mécses az év végén ég. A hosszú esték és éjszakák hangulatának meghatározó eleme a gyertyafény, az adventi várakozás elképzelhetetlen a koszorúkon meggyújtott gyertyák nélkül. Formájuk és színük annyiféle lehet, ahány stílusban csak koszorú készülhet. Hagyományosan jól mutatnak rajtuk a csavart gyertyák és a klasszikus henger alakú gyertyák. Talán kevesebbet említjük azonban az ünnepi készülődés során a mécsestartókat. A lakásban biztonságosan teremtik meg az ünnepi hangulatot, dekorációs értékük nem elhanyagolható. Bibliai jelenettel festett üvegmécsesek, a Szent család plasztikájával díszített mécsesek, fenyő alakú, zöld fedeles mécsesek… Bátran válasszon közülük!

Templomi gyertyák

Az egyházi liturgia nélkülözhetetlen tartozékait képezik a gyertyák. Formájukat, színüket, nagyságukat, sőt anyagukat is szigorúan szabályozzák. Minden ünnepnek és alkalomnak saját gyertyája van. A nagyböjti időt a lila színek, lila gyertyák jellemzik, a pünkösdöt a piros gyertyákról ismerni fel. Áruházunkban bármelyikből széles választékot talál. Ha hívőként érkezünk a templomba szeretteinkért imádkozni, kérni vagy hálát adni, szép szokás gyertyát, mécsest gyújtani. Ilyenkor legalkalmasabbak a vékonyabb gyertyák vagy kisebb mécsesek égetése. A rövidebb égési idő alatt végig a gyertyánk mellett lehetünk; ha azonban fogadalomtételhez gyújtunk gyertyát, válasszunk hosszabb égési idővel rendelkező darabokat – a lángjuk, spirituális értelemben, segíteni fog a fogadalom megtartásában. Templomkertekben, kis kápolnákban, emlékművek előtt a mécsestartókba rejtett kis lángok, olajmécsesek hosszan égnek majd, és emlékeztetnek, tiszteletet adnak.