Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Öt őszi dekor, amivel feldobhatod az otthonod

2019.11.20 10:00
Öt őszi dekor, amivel feldobhatod az otthonod

Az ősz sokak kedvenc évszaka, a vele érkező hűvös idő ellenére sokat lehet benne gyönyörködni. Természetes igénye az embernek, hogy a változások, melyeket észlel közvetlen környezetén, megjelenhessenek a belső terekben is, ezért van az, hogy ősszel szeretünk narancssárga, sárga és barna színű dekorációkat vásárolni, szeretünk ilyen színű ruhadarabokba bújni, és szinte minden nő vesz ilyentájt magának valami finom meleg holmit, amibe majd belebújhat a hűvös reggeleken és estéken. És persze a gyertyák is előkerülne, mindenféle formában – a kicsi mécsesektől kezdve a tömbgyertyákig. A Mécsesáruház ezen a héten öt olyan őszi dekorációs ötlettel szeretne kedveskedni olvasóinak, melyek segítenek meglátni a szépséget a hűvös idő okozta nehézségek ellenére, és amelyek segítenek ráhangolódni erre a csodálatos évszakra.

1. Koszorúk
A koszorú kerek formájával ősidők óta a végtelent, a harmóniát szimbolizálja. Már az ókorban is használták ünnepi díszül, mára pedig sokféle formában megjelenik életünkben. Koszorút készíthetünk saját kezűleg is, a fűzfa ága könnyen hajlítható, így könnyedén fonatunk belőle egy csinos kis koszorút, ami aztán az asztalunkat díszítheti, vagy akár kopogtatónak is használhatjuk. Ősszel érik a csipkebogyó, ilyenkor van idő kicsit megmetszeni a nyáron túlburjánzott borostyánt, ezekkel díszíthetjük a koszorút. A száraz virág szintén nagyon jól alkalmazható ilyen célokra, különösen a sóvirág, ami még eszünkbe juttatja az utolsó meleg nyári napokat.

2. Gyertyafény
Mi teremthetne meghittebb hangulatot, mint egy szépen összeválogatott gyertyagyűjtemény. A gyertya lángját nézve az ember szeme és lelke megnyugszik, segít elcsendesedni és ráhangolódni a kinti elmúlásra, a közelgő hidegekre. Tavaly a pasztellszínű gyertyák hódítottak, idén újra divatosak az igazi őszi színek, így érdemes néhányat beszerezni belőlük. Keressünk egy szép fém vagy kő tálcát, lehetőleg kerek formájút, helyezzük a színben összeillő gyertyákat szorosan egymás mellé és máris kész a minimalista őszi kompozíciónk.3. Tökdíszek
Ha ősz, akkor tök minden mennyiségben. Sütőtök a sütőbe, süteménybe, levesnek, és dísztökök mindenhová. Aki szeret piacra járni, az az őszi piacozás alkalmával nagyon helyes kis dísztökökre bukkanhat, aki viszont szeretne egy maradandóbb verzióra szert tenni, az varrhat magának, vagy vásárolhat kézműves terméket. Az igazi tökszárral ellátott textil tököcskék bármelyik nappalit feldobják.

4. Csipkebogyó
A csipkebogyó igazi szupertermés. Testünkre gyakorolt jótékony hatása ismeretes, hideg vízbe áztatva tudja leginkább kifejteni hatását, így nem megy tönkre a bogyóban található sok-sok C-vitamin. De nem csak egészségvédelemre alkalmazható a csipkebogyó, hiszen a beérett piros színű bogyók nagyon szépen mutatnak az ágon. Keressünk egy bokrot, vigyük haza néhány ágát, és helyezzük őket egy dekoratív vázába. Máris kész az asztaldíszünk!

5. Termésgyűjtemény
Ki az, aki gyerekként imádott terméseket gyűjteni? Biztosan nem vagyunk ezzel egyedül, hiszen igazi klasszikus őszi óvodai program a gesztenye- és a makkgyűjtés. Talán már régen elfejtette, hogy milyen jó móka szép fényes gesztenyéket gyűjteni? Szerezzen be egy szép fatálat vagy egy vesszőkosarat, és máris érdemes lesz elmenni a szeretteivel sétálni egyet, hogy együtt keresgéljenek. Az asztal közepén nagyon jól fognak mutatni az összegyűjtött termések, és emlékeztetik a családot a gyűjtés során szerzett kellemes élményekre.

Ne feledje, sokszor a kevesebb több, és a legkisebb anyagi befektetéssel járó dolgok tudják a legnagyobb örömet okozni az embernek. A természet csodáit érdemes napról napra megfigyelni és értékelni, az ősz pedig telis-tele van ilyen apró csodákkal. Használja ki Ön is, gyűjtsön falevelet és merengjen el egy szép gyertya fénye mellett. Egyetlen kattintással megvásárolhatja a Mécsesáruház weboldaláról az új kedvenc őszi gyertyáját!