Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

A nagy ásványbörze

2020.01.15 10:00
A nagy ásványbörze

Ásványokkal a lelki békéért című cikkünkből megtudhatták azokat a fortélyokat, amelyek elengedhetetlenek, ha ásványvásárlásra adjuk fejünket. Sőt mi több, ásványgyűjtésre, hiszen aki megvesz egyet, az ritkán tud megállni, és egyszer csak arra eszmél, hogy kész gyűjteményt állított össze belőlük, a karkötők pedig úgy sorakoznak egymás mellett a polcon, mint a kis mécsesek a dobozban. Tartson ön is a Mécsesáruházzal, és induljon a börze, ahol kiválaszthatja az Önnek legjobban tetsző ásványt és annak varázserejét.

- Achát: az egyik leggyakoribb ásványfajta. Nagyon gyakran színezik, mert rendkívül könnyen magába szívja a festékanyagot. Jól faragható ásvány, ezért épületeket is díszítenek vele, de előfordulnak használati tárgyak is achátból. Viselőjének önbizalmat és biztonságérzetet ad. Eredetileg földes színű, ehhez kötik azt a tulajdonságát, hogy lelki békét hoz és egyensúlyt teremt életünkben. Ha bizonytalanságokkal küzdünk, a legjobb választás.

- Amazonit: világoszöld és világosbarna színben fordul elő. Legfőbb hatása, hogy kiegyensúlyozza a férfi és a női energiákat, így mindkét nem számára szoktak készíteni belőle karkötőt. Ajánlott azoknak, akiknek zaklatott az életvitelük, mert egyensúlyt teremt, elsimítja a feszültségeket, csillapítja a fájdalmat. Aki súlyos betegséggel küzd, annak fokozottan ajánlott fájdalomcsillapító hatása miatt.

- Citrin: halványsárga színű kristályos ásvány, mely nevét is színéről kapta. Egyes elméletek szerint a nap sugarait magába zárja, majd átadja azt viselőjének. A gazdagság, a jólét és a bőség ásványa, ha anyagi gondokkal küszködünk, érdemes beszerezni egy darabka citrint. Aki munkájából adódóan sokat foglalkozik a pénzzel, annak segíthet jó pénzügyi döntéseket hozni.

- Füstkvarc: áttetsző, füstszínű kvarcféleség, ahogyan azt a neve is mutatja. Magyarországon is megtalálható ásványfajta, amelyet földelő, nyugtató ásványnak tartanak. A legerősebben védelmező kő, stresszes helyzetekben segít nyugodtnak maradni.

- Hegyikristály: gyönyörű áttetsző, csillámló kövek, amelyeket az olvadó gleccserekből vadásznak ki a gyűjtők. Gyűjtése rendkívül körülményes, apáról fiúra adják át a tudást az ott élők. Mágikus erőt tulajdonítanak neki, felerősíti az energiák áramlását. A környezetében lévő kő hatásait felerősíti, ezért karkötők alapvető alapanyaga. A fényt, az erőt és a tisztaságot szimbolizálja, ezeket az erőket erősíti viselőjében.

- Holdkő: gyönyörű bézses vagy fehéres színű kő, a holdra emlékeztet. Tipikusan női kő, hiszen a női ciklust és a női energiákat segít rendezni. Egyes törzsekben a termékenység és a születés kövének tartják. Hold mivolta miatt az éjszaka és az álmok köve, segít a nyugodt álom elérésében.

- Labradorit: egyes indián törzsek szerint a labradorit a maga a kézzel fogható csoda, a megkövesedett sarki fény. Kékesen csillog és fénylik, mint egy gyertya lángja, amikor ég. Segít az elmélyülésben, az elcsendesedésben, a meditációban. Segít a zaklatott tudatalattinak megnyugodni és segít előhozni a rejtett emlékeket a tudattalanból.

- Opál: az opált több legenda is övezi. A hinduk szerint Opál egyszer egy gyönyörű nő volt, akit Brahma, Visnu és Shiva istenek köddé változtattak, és saját színeikkel megfestettek. A szél elfújt a ködöt, majd megkövesedett. Brahma kék színe, Visnu aranya és Shiva piros izzása mind-mind megtalálható az opálban. Az arabok szerint pedig minden villámláskor opál hull a földre. A nagy felfedezések köve, segít ihletet és inspirációt adni viselőjének.

- Rózsakvarc: rendkívül kedvelt női ásvány, rózsaszín színe igazán szemet gyönyörködtető. Ereje a gyógyításban rejlik, fokozza a vértermelést és az anyaméhben fejlődő magzatot erősíti, védelmezi.

- Tigrisszem: a bátorság köve, egy időben sok légiós hordta a zsebében, hogy megvédje őket és erősítse bátorságukat. Ajánlott azoknak, akik nagy tettekre készülnek, és szükségük van egy kis bátorításra.

Reméljük sikerült kedves olvasóinkat hozzásegíteni a legjobb döntéshez és mindenki megtalálja a maga ásványát. A Mécsesáruháztól pedig megrendelheti mellé kedvenc gyertyáját, így lesz igazán különleges az összehatás.