Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

5 ötlet, hogyan dobjuk fel a lakást

2020.05.22 13:57
5 ötlet, hogyan dobjuk fel a lakást

Bizonyára Ön is ismeri az érzést, amikor hirtelen elkezdi zavarni, hogy otthonában nincs minden a helyén, kevés a belső tér, túl sötétek a színek, nem elég vidámak a falak, a textilek, stb. Nagyon keveseknek adatik meg, hogy álmaik házában vagy lakásában élhessenek, ezért óhatatlan, hogy időnként elöntse az embert a búskomorság, amiért annyi mindent kellene cserélni, jobbá és szebbé tenni, miközben minden olyan drága. Lehetetlennek tűnő vállalkozás saját belső tereinket kellemesebbé tenni? Nem! A Mécsesáruház most néhány hasznos lakásvidámító tippel szeretné segíteni kedves olvasóit. Mindjárt itt a nyár, vidám színekre, pakolásra, rendezkedésre fel!

Rend a lelke mindennek!
Elcsépeltnek tűnik a mondás, pedig sok igazságot rejt magában. Régóta halogatta a függönymosást, nincs kedve kipakolni a gardróbot, a kamra már csordultig van a sok élelmiszerrel, miközben semmit sem talál meg benne? Itt az ideje rendet rakni. Egyetlen hétvége alatt csodát lehet művelni egy lakással, házzal. Ha pedig szép rend és tisztaság van, biztosan fognak jönni inspiráló gondolatok, hogy mit hova lehetne áthelyezni, mit lehetne praktikusabban tárolni, és hogyan lehetne kellemesebbé tenni a helyiségeket.

Virágok mindenhol!
Sokszor hallani olyan mondatokat, hogy „nekem nem való virág, úgysem marad meg”, „jaj, azt sem tudom, mit kell vele csinálni”, stb. Cserepes növényt tartani nem olyan nagy feladat, cserébe viszont nagyon hálás díszei lakásunknak. Számos kertészetben lehet tanácsadást kérni, kikérdezni az eladót, hogy melyek azok a növények, amelyek kevés gondoskodással is beérik, és megfelelő nekik a fény- illetve páratartalom, amellyel lakásunk rendelkezik. Érdemes ezekből beszerezni néhányat, mert a szoba, ahol van egy-egy cserepes növény, máris sokkal vidámabb! Előkészületként érdemes végiggondolni, hova szeretnénk tenni, és beszámolni róla a segítőnknek, hogy milyen fényadottságokkal rendelkezik az adott hely. Csak bátran, a növények hálából gyönyörűek lesznek, és élettel töltik meg a szobát.

A meghittség jegyében
A megfelelő megvilágítás nagyon fontos a belső terek esetében. Az étkezőbe, a konyhába, a dolgozószobába elengedhetetlen a megfelelő erősségű megvilágítás, ám ezek az erős fények egy idő után elfárasztják, kimerítik szemünket és idegrendszerünket. Éppen ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy hol vannak olyan pontok a lakásban, hová elegendő lenne egy-egy pislákoló kislámpa, egy szép gyertya, egy kis mécses. Gyönyörű mécsestartók vannak forgalomban és a hangulatos LED-világítás mindenféle formája is elérhető manapság. Rakjuk tele a teraszt gyertyákkal, szerezzünk be egy sólámpát a hálószobába, és máris sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak leszünk, amikor a pihenőidőnket töltjük.

Színekre fel!
Nagyon sokat számít egy-egy helyiségben a textilek színe és mintája. Fontos, hogy illeszkedjenek egymáshoz, mert a színben és stílusban nagyon elütő textilek zavart keltenek. A függöny, a drapéria, a párnahuzatok, az ágyterítő, a kisebb szőnyegek kis anyagi ráfordítással kicserélhetőek olyanokra, melyek tükrözik a szobában tartózkodó ízlését. Mivel nyári hónapok jönnek, érdemes egy-két élénk színt is bevarázsolni, hogy vidám legyen a szoba.

Képeket a falakra!
Ha már vannak otthon képek, nézzük meg, hogy szeretjük-e még őket, és amelyikre esetleg ráuntunk, azt cseréljük le. Ha eddig nem sok kép került fel a falakra, épp itt az ideje, hiszen egy jól megválasztott falikép úgy öltözteti a szobát, akár egy ékszer a viselőjét. Gyönyörű vászonképeket és nyomatokat lehet vásárolni kevés pénzből, de a családi fotófal is jó megoldás lehet. Utóbbi esetben válasszunk hozzájuk szép keretet, nagyon sokat dobnak a képek hangulatán.

Reméljük, sikerült néhány hasznos tippet adnunk, és örömmel tudja átalakítani saját lakását. Ha gyertyára, mécsesre vagy dekorációra van szüksége, a Mécsesáruháznál jó helyen jár! Látogasson el webshopunkba, és válassza ki kedvenc gyertyáit, mi pedig házhoz visszük őket!