Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Éljenek a gyerekzsúrok!

2019.05.22 13:09

Nyári születésű gyereknek lenni az egyik legjobb dolog a világon, hiszen a szabadban tartott szülinapi zsúroknál nincs jobb életérzés. Jó levegő, sok barát, nagy terek, lehet hangoskodni és bulizni, lehet a szabadban enni, koszolni, pancsolni, ahogyan azt minden gyerek szereti. De mitől igazi egy gyerekzsúr? A Mécsesáruház ezen a héten összegyűjtötte, mi mindenre ügyeljen egy szabadtéri gyerekzsúrt szervezni készülő bátor szülő.

Éljenek a gyerekzsúrok!
  1. Minden gyerekzsúr, legyen az kinti vagy benti, a dekorációtól lesz az igazi. Odabent adja magát a sok lufi – számos, betűs, színes –, kint viszont valami mást kell kitalálni, hiszen a lufik rövid életűek az udvaron, aztán pedig csak a sírás marad. Szerencsére lehet kapni gyönyörű girlandokat, dekorációs gömböket, legyezős papír díszeket, melyek széles választéka megtalálható a Mécsesáruház.hu-n. A szabadban lehetőség van arra, amire bent csak akkor, ha az édesanyák bevállalnak utána egy egész napos porszívózó körutat – a konfetti szórásra. Nagyon hangulatos tud lenni, amikor a gyerekek az ünnepeltet körbeszórják konfettivel, és a szabadban ennek semmilyen akadálya nincs. Zászlófüzérre, girlandokra, konfettizésre fel!
  2. A szabadtéri mókázás óriási élmény. Csupa olyan játék, ami bent nem lehetséges: betonra rajzolt ugróiskola, ugrálókötelezés, trambulinozás, fogócskázás, bújócskázás, kergetőzés, tollaslabdázás, focizás, kismotorozás, biciklizés, aszfaltrajzolás, buborékfújás. És persze még sok más, csak a szülők képzelete és tűrőképessége szabhat határt. Természetesen az ünnepelté a főszerep, ezért illik az ő kedvenc szabadtéri tevékenysége köré szervezni a bulit.
  3. Eldobható evőeszközök, tányérok, poharak. A nagy létszámú gyerekzsúrok egyik legerősebb akadálya éppen az otthonukat féltő édesanyák, akik nem szeretnek mosogatni. Mindez teljesen érthető, hiszen akár öt gyerkőc is tud akkora felfordulást okozni, hogy még maradandó károkkal is számolnunk kell, hát még ha több a meghívott. Ha eldobható eszközöket veszünk, azzal rengeteg időt és fáradtságot spórolunk meg magunknak. Szerencsére már a környezettudatos szülőkre is gondoltak, ezért kaphatóak biológiailag lebomló anyagokból készült papírtányérok- és poharak.
  4. Zene kell. Főleg ha gyerekzsúrról van szó. A táncoló kicsik nagyon aranyos látványt nyújtanak és a kezdeti megszeppenést oldja a jó hangulatú kedves zene. Vidám zenékből összeállított lejátszási listával és egy laptoppal nagyon könnyedén megoldható a faladat. Ha van az ünnepeltnek kedvenc zenéje, természetesen annak kell szólnia, de jó móka lehet közösen összeállítani egy listát, így a készülődés is örömtelivé válhat.
  5. Torta, torta, és torta! Esetleg még egy kis csoki vagy süti. A gyerekzsúrok nélkülözhetetlen sztárjai az édességek, ezeket ilyenkor korlátlan mennyiségben fogyaszthatják még azok a gyerek is, akiknél egyébként a szülők korlátozzák az édességfogyasztást. De a szülinap az szülinap, és ha buli van, akkor cukor is van, ezt minden szigorú szülő tudja. Manapság illik odafigyelni a sokféle érzékenységgel küzdő gyerekekre is, nagyon kellemetlen lehet az, ha számukra nincsen semmi édesség. Ezt megelőzhetjük azzal, ha betérünk egy bioboltba, és bevásárolunk mindenmentes termékekből. Vannak köztük nagyon finomak, nem fognak csalódni bennük a kicsik.
  • 1. A szúnyogokkal vívott harc. Hamarosan eljön az idő, amikor alig lehet megmaradni alkonyat táján a kertben, mert annyi a szúnyog. A kicsiket különösen megviseli, ha sok szúnyogcsípést kapnak, ezért erre érdemes előre odafigyelni. Készülhetünk a bőrükre kenhető vagy fújható termékekkel, szúnyogriasztó fáklyákkal, spirálokkal, esetleg gyertyákkal is. A Mécsesáruház szúnyogriasztó gyertyái hatékony védelmet nyújtanak az apró, idegesítő rovarokkal szemben!