Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

A diffúzorok nyomában

2019.04.25 13:11

Évtizedeken keresztül harcoltak az emberek a lakásokban keletkező párával, ami a főzés, a tisztálkodás és a teregetés során keletkezett, páraelszívó készülékek sokasága született a probléma megoldására. A páramentesített 21. századi lakások, a padlófűtéssel és a szuperül záródó műanyag ablakokkal azonban új feladatot hoztak magukkal: most már túl kevés a pára. Kevés a szervezet számára szükséges jótékony vízgőz. Korábbi blogcikkünkben már írtunk arról, hogy mennyire fontos egészségünk megőrzése érdekében a kellő mennyiségű pára, most pedig szeretnénk bemutatni mi is az a diffúzor, ennek az új keletű problémának a megoldására létrehozott kis eszköz.

A diffúzorok nyomában

A diffúzor lényege a párologtatás és az illóolajok levegőbe juttatása. Aki csak az otthon illatosítását tűzte ki céljául, és nem szeretné a gázzal meghajtott légfrissítőket fújni családtagjai arcába, azok számára létezik egy olcsó és igen kulturált megoldás. A Mécsesáruházban kapható egyszerű kis diffúzorok természetes illattal töltik meg a lakást, anélkül, hogy káros anyagokat juttatnának a levegőbe. Működési elvük nagyon egyszerű: az esztétikus kis üvegcsékben található az illatanyag, és a beléjük szúrt kis nádpálcák révén jut a levegőbe a kellemes illat. Az üvegcsében található folyadék alkoholmentes, így biztonságosan használható bármelyik helyiségben. Párát nem fúj, hiszen ez nem egy készülék, egyetlen célja, hogy jó illatot varázsoljon otthonába. Éppen ezért ez a legolcsóbb megoldás is.
A következő kategória az ultrahangos diffúzorok világa. Áruk sokkal borsosabb, hiszen ezek már illóolajos párát fújnak a levegőbe, így egészségvédő hatással is rendelkeznek. Sokan nem tudják, de a teamécsesek melegétől az illóolajok egy része károsodik, így nem tudják tökéletes kifejteni kedvező aromaterápiás és fertőtlenítő hatásukat. Az elektromos aroma diffúzorok ezzel szemben nem használnak hőt, így nem is károsodik általuk a levegőbe juttatott illóolaj. Ezek a készülékek hidegpárát készítenek, nagyobb mennyiségű illóolajat képesek a légtérbe juttatni, nem használnak nyílt lángot, így teljesen biztonságosak, képesek tisztítani a levegőt, megölni az ott található baktériumokat, és olyan okosak, hogy amikor elfogyott a készülékbe töltött víz, maguktól kikapcsolnak.
A diffúzorokat különböző méretekben lehet kapni, így attól függően, hogy mekkora légtérbe szánjuk őket, ki tudjuk választani a legmegfelelőbbet. Kis szobába, orvosi rendelőbe, óvodai csoportszobába való méretben egyaránt léteznek. Létezik konnektorba dugható készülék, de vannak akkumulátorosak is, ez utóbbiak könnyedén hordozhatóak. Sőt, a mai okostelefonos, netbookos világban már elérhetőek az USB-re csatlakoztatható eszközök is. Zajszintjük nagyon alacsony, így nappal és éjszaka egyaránt használhatóak, lehet mellettük nyugodtan pihenni, aludni. Természetesen a dizájnerek sem pihennek, rengetegféle formában és színben léteznek diffúzorok, van, ami úgy néz ki, mint egy strucctojás, van, amelyiknek olyan a borítása, mintha fából lenne, de léteznek fényterápiával kombinált készülékek is, amelyek működés közben változtatják színüket, vagy éppen olyan színben pompáznak, amilyet előzőleg kiválasztottunk.

Ha az Ön lakásában sem elég párás a levegő, válasszon a Mécsesáruház egyszerű és kedvező árú diffúzorai közül, és óvja meg családját a száraz levegő okozta kellemetlenségektől!