Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Készíts minikertet!

2019.03.14 13:13

A tavasz beköszöntével mindannyian vágyunk a szabadba, a friss levegőre. A kertészkedés az egyik legmegnyugtatóbb időtöltés, szerencsés az, akinek saját kertje van, így napról napra szemtanúja lehet a természet csodálatos körforgásának. Mit tehet az, akinek nincsen se kicsi, se nagy kertje, csupán egy erkély vagy talán csak szobai körülmények állnak rendelkezésére? Aggodalomra semmi ok, már erre is léteznek nagyszerű és szemet gyönyörködtető megoldások: a minikertek. Tartson a Mécsesáruházzal, ha Ön is szeretné megtudni, hogyan álljon neki az elkészítésének!

Készíts minikertet!

1. Az első lépés annak kitalálása, hova szánjuk az aprócska kertet. A szabadba, az erkélyre vagy a lakásba. Ennek függvényében kell kiválasztani a kertbe kerülő növényeket, hiszen néhány növény a szabad levegőn érzi jól magát, míg mások a szobai körülményeket kedvelnek.

2. Indulhat a kutatómunka. Irány a kamra, a padlás, a nagyi konyhája, fészere, és irány a közeli erő! Hogy miért érdemes ezekre a helyekre ellátogatni? Mert bizony ott lapulnak az igazi kincsek, melyekből nagyszerű minikertet lehet készíteni. Egy régi bőrönd, egy nagyméretű régi cserép, egy szép, festett kaspó, egy üvegbúra, egy farönk, egy gyertyatartó, egy kosár, stb. Ezek mind nagyszerű alapjai lehetnek kertünknek. Ha netán egyik helyen sem jártunk volna sikerrel, a kertészetek a legjobb segítőink lehetnek. Minden kertészetben vannak szép cserépből készült edénykék, kaspók, kosarak. Válasszuk ki a nekünk legjobban tetszőt!

3. Az edény kibélelése. Attól függően, hogy milyen edénybe szeretnénk helyezni majd a kertünket, érdemes elgondolkodni azon, hogy szükséges lesz-e majd kibélelni valamivel, a bele kerülő föld és nedvesség árthat-e az anyagnak. Ha üveggel, fémmel vagy cseréppel dolgozunk, természetesen nem szükséges a bélelés. Ha azonban fonott kosár, bőrönd vagy egyéb sérülékeny anyagú eszköz a kiválasztott, akkor egy vastagabb fóliával érdemes azt belülről bevonni, hogy a bele kerülő föld és a nedvesség ne tehessen kárt benne. Túl sok nedvességre nem kell számítani, hiszen az ilyen kertekbe többnyire kis vízigényű növények kerülnek, melyeket elég időnként permetezni.

4. A kert megtervezése. Ha megvan az alap, elkezdhetünk gondolkodni azon, mi kerüljön bele. Nézzünk körbe, hátha találunk otthon valami kis kedves tárgyat, amit szívesen tennénk majd az apró növények mellé. Ha nem leltünk semmi érdekeset saját otthonunkban, irány a közeli hobbibolt vagy kertészet! A hobbiboltok polcai telis-tele vannak kicsike tárgyakkal. Egy apró pad, egy asztalka, egy kis mécses, egy kis fém vödör, egy madárfészek, egy picike kalitka, egy mini szélforgó, egy gyertya – bármi, ami megtetszik és illik az elképzelésünkbe. Az apró kövecskék, kagylók és egyéb természetes anyagok még szebbé tehetik kertünket, érdemes belőlük is beszerezni néhányat!

5. A kertbe kerülő növények és a nekik megfelelő föld kiválasztása. Ehhez mindenképpen kertészetbe kell mennünk, és érdemes az ottani kertészek tanácsát kikérni. Mondjuk el nekik, hogy kültéri vagy beltéri kertben gondolkodunk, ők pedig segíteni fognak kiválasztani a megfelelő növényeket, melyek megfelelnek elvásásainknak. A kiválasztásnál ügyeljünk a fényigényre és a növények nedvességigényére is, valamint a megfelelő virágföldre. 6. Indulhat a móka! Most már nincs más dolgunk, mint összerakni a kertet és gyönyörködni az eredményben. A növényeket szorosan egymás mellé helyezzük el, hogy szép legyen az összhatás. Ha készen vagyunk, permetezzük meg őket, majd tegyük végleges helyükre. Egy szép kis asztalon, egy gyertya fényével megvilágítva csodálatos tavaszi élményben lehet részünk.

Ha Ön is megálmodta otthona tündéreinek új lakhelyét, ne habozzon, vágjon bele a kertépítésbe. Ha szüksége van hozzá egy szép kis mécsesre vagy egy nagyobb méretű gyertyára, melynek fénye bearanyozza az egész erkélyt, ne habozzon, rendelje meg a mecsesaruhaz.hu-ról.