Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Új év, új fogadalmak 2.

2019.01.29 13:21

Előző blogbejegyzésünkben felsoroltunk öt olyan dolgot, amit érdemes mindenkinek megfogadnia a 2019-es évre. A lista eddig kissé gyakorlatias volt, ám nem feledkezünk meg a lelki egyensúlyról sem, hiszen az ép lélek legalább annyira fontos, mint az ép test. Reméljük, kedves olvasóink között akadnak olyanok, akik már el is indultak a tudatosabb élet útján, mi pedig szeretnénk még néhány ötlettel segíteni ezt a folyamatot.Előző blogbejegyzésünkben felsoroltunk öt olyan dolgot, amit érdemes mindenkinek megfogadnia a 2019-es évre. A lista eddig kissé gyakorlatias volt, ám nem feledkezünk meg a lelki egyensúlyról sem, hiszen az ép lélek legalább annyira fontos, mint az ép test. Reméljük, kedves olvasóink között akadnak olyanok, akik már el is indultak a tudatosabb élet útján, mi pedig szeretnénk még néhány ötlettel segíteni ezt a folyamatot.
6. Adjunk időt magunknak!

Új év, új fogadalmak 2

A mai világban ez okozza a legnagyobb problémát. Semmire nincs ideje az embereknek, legfőképpen arra nincs, hogy néha leüljenek és elmerengjenek azon, ami történt velük. A boldogságot és a szomorúságot ugyanúgy meg kellene élni a valós idejében, hiszen ha nem tesszük, lelkünk még hosszú időn keresztül fogja hordozni a sebeket, ha pedig mi magunk nem szánunk elegendő figyelmet saját örömteli perceinkre, hát ki fog? Nem kell ehhez nagy dolgokra gondolni, minden este elalvás előtt egy számvetés, amíg leég egy mécses, nagyszerű gyakorlat lehet, ami segít megnyugtatni lelkünket.
7. Tanuljuk az elengedést!
A fájdalmak, a nehézségek, a megoldandó problémák olyan súllyal tudnak a vállunkra nehezedni, hogy gyakran érezzük úgy, hogy összenyomnak. Ilyenkor testünk egy idő után már nem bírja elviselni a feszültséget és gyakran megbetegedéssel próbálja figyelmünket a gondra irányítani. Ez megelőzhető, ha megtanuljuk elengedni a múltat, azokat a dolgokat, amiken már nem tudunk változtatni. Rövid az élet, kár lenne a múltban tölteni!
8. Tanuljunk meg lazítani!
Nem könnyű feladat, főleg amikor úgy érezzük, hogy annyi a dolgunk, hogy két emberélet is kevés lenne az elvégzéséhez. A szorongással töltött idő helyett akár végezhetnénk valami olyan dolgot is, amitől jobb kedvünk lesz, ami pihentetően hat ránk. Egy jó masszázs, egy szép film, egy óra az illatos gyertyákkal körberakott kádban, egy izgalmas könyv elolvasása, egy kis séta a szabadban, esetleg a helyi plázában, egy kis hétvégi kiruccanás – a sor szinte végtelen és mindenki számára más és más a legpihentetőbb. Ha Ön tudja, mi az, ami kikapcsolja, használja ki, és töltse idejét pihentetően. Ha pedig nem tudja, egy percet se szalasszon el, mihamarabb találja meg, hiszen csak így lehet egyensúlyban az életével.
9. Elő a bakancslistával!
Nem véletlenül lett a Bakancslista olyan nagysikerű film, hogy maga a kifejezés is beépült azóta a magyar nyelvbe. Jack Nicholson és Morgan Freeman nagyon meggyőzően mutatja be, hogy milyen értékesek az ember percei, és mennyire fontos, hogy ne úgy haljunk meg, hogy egy csomó dolgot kihagytunk az életünkben, amit szerettünk volna. Az élmények tesznek igazán gazdaggá, nem a pénz és a siker. Ön tudja, miket szeretne még kipróbálni az életben? A 2019-es év a legalkalmasabb arra, hogy megírja ezt a listát, ha pedig már készen van, akkor kipipáljon rajta egy újabb tételt!
10. Legyünk kedvesebbek!
Aki a fővárosból kisvárosba, netán faluba költözik, vagy éppen fordítva, az már az első héten tapasztalni fogja, hogy mennyire más az élet a rohanó és zajos, nyüzsgő fővárosban, mint egy kis vidéki faluban. Más a közlekedés, más a tempó, más az emberek viselkedése. A lassabb tempó több lehetőséget ad arra, hogy kedvesebbek legyünk. Ez pedig nagyon fontos. Jót cselekedni jó érzés, és ha minden nap végén elmondhatjuk, hogy ma is tettünk egy apró kedvességet valakiért, akkor bátran érezhetjük jobb embernek magunkat. Az élet pedig mindig hozza a lehetőségeket, és aki ad, az kapni is fog, éppen amikor a legkevésbé számít rá!
A Mécsesáruház csapta hisz abban, hogy kis lépésenként lehet nagyot ugrani, ezért arra bátorítja minden kedves vásárlóját, hogy tegyenek meg mindent egy szebb és boldogabb év lehetőségéért. A 2019-es évhez szükséges gyertyákért pedig keressék bizalommal webáruházunkat, mi mindig készséggel állunk rendelkezésükre!