Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Új év, új fogadalmak 1.

2019.01.14 13:22

Az emberek ősidők óta vágynak a misztikumra, igényünk van arra, hogy időnként felfedezzünk egy kis varázslatot közvetlen környezetünkben, hogy megálljunk egy pillanatra és eltűnődjünk azon, vajon kik vagyunk, és merre tartunk. Különösen aktuális téma ez az új esztendő elején, amikor már mindenki túl van a múlt év lezárásán, és izgatottan várja, mit hoz neki a jövő. Sokan hiszik, hogy az új év új fogadalmakat kíván, mert minden évben meg kell próbálnunk kicsit tudatosabbnak, egészségesebbnek, kiegyensúlyozottabbnak, boldogabbnak lenni. Íme, öt dolog, amit érdemes mindenkinek megfogadnia a 2019-es évre!

Új év, új fogadalmak

1. Több időt a szabadban!
Sokkolóan kevés időt tölt a legtöbb magyar ember a friss levegőn. Pedig testünknek legalább annyira szüksége van a napfényre és a friss levegőre, mint a vízre. Hazánkban az emberek 90%-a D-vitamin hiányban szenved a tél végére, de sokan vannak azok is, akik a napsütéses idő beköszöntével sem javítanak a helyzeten. Márpedig ha kisüt a nap, testünkkel akkor tesszük a legjobbat, ha azonnal kimegyünk és élvezzük a nap éltető, jótékony erejét. Jó a gyertyafényben üldögélni otthon, de ez nem pótolhatja a napsütést. Télen pedig nincs jobb egy kellemes tempójú sétánál a friss, hűvös levegőn! Ha csak annyit fogadunk meg, hogy egy héten legalább kettővel többször sétálunk, mint szoktunk, máris nagy lépést tettünk az egészségünk megőrzése érdekében!

2. Óvjuk testünket!
Testünk védelme nagyon összetett feladat. A megfelelő ruházat viselése, a megfelelő higiénia, az elegendő és jó minőségű táplálék, a kellő mennyiségű alvásidő, a stresszmentes élet, a lelki egyensúly fenntartása, a betegségmegelőzés min-mind részét képezik testünk és lelkünk megóvásának. Természetesen nem lehet mindent azonnal megjavítani és felülírni, de szép fokozatosan haladva óriási előrelépést tehetünk közérzetünk és fizikai állapotunk javítása érdekében. Ne feledje, soha sem késő: ami tegnap volt az a múlté, de amit ma teszünk, azzal a jövőnket is formáljuk!

3. Éljünk környezettudatosabban!
Földünk állapota elszomorító és kétségbeejtő mértékben romlik, éppen ezért minden embernek fontos tennie valamit annak érdekében, hogy bolygónkat ne merítsük ki teljesen idő előtt. Mindenki felelős saját ökolábnyomának nagyságáért, nem mindegy, hogy évente milyen mértékben terheljük meg Földünket. Manapság rengeteg környezettudatos termék elérhető a boltok polcain, szerencsére már az áruk sem szökik minden esetben az egekig. Gondolkodjunk, mielőtt a szokásos rutinba fogunk, tegyünk valamit azért, hogy tovább élvezhessük Földünk ajándékait!

4. Több időt az emberi kapcsotokra!
Friss kutatások bizonyítják, hogy nem az anyagi helyzettől és nem az iskolai végzettségtől függ, hogy mennyire mondják magukat boldognak az emberek életük végének közeledtével, hanem attól, hogy milyen kiterjedt baráti kapcsolatokkal rendelkeznek. Nagyon fontos, hogy az embert körülvegyék olyan személyek, akikben megbízik és akik rendszeresen meghallgatják. Ezért azonban tenni kell, egy évben nem elég egyszer felhívni a barátunkat, különben kialszik a barátság, mint a gyertyaláng. A leghálásabb energia befektetés ez, nincs nagyobb kincs egy sokéves barátságnál.

5. Fordítsunk gondot közvetlen környezetünkre!
Az, hogy hogyan érzi magát az ember saját otthonában vagy éppen a munkahelyén, nagyban múlik a tárgyi környezeten is. Hogy tetszenek-e neki az őt körülvevő tárgyak, hogy vannak-e olyan apróságok az íróasztalán, amikhez kötődik, hogy szereti-e szobája színét. Nem felesleges luxus erre költeni, sokkal inkább tudatos kedélyjavítás. Ha nincs ötlete elsőre, hogy mivel tegye szebbé hálószobáját, gondoljon apróságokra, mint egy cserép friss virág vagy egy finom illatú gyertya.

Ha szeretné megtenni az első lépéseket a tudatosabb élet felé, ne habozzon, a Mécsesáruház csapata segít Önnek megtalálni azt a gyertyát, amitől szebbet álmodik majd minden éjjel. Következő bogbejegyzésünkben még több segítséget adunk ahhoz, hogyan legyen boldogabb az új esztendőben!