Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Fürdőszoba újratöltve

2018.08.27 13:38

A nyár az átalakulások és az átalakítások ideje, végre van idő és lehetőség megvalósítani régóta dédelgetett álmainkat, átrendezni a lakást, felújítani egy-egy helyiséget. Eheti blogcikkünkben a fürdőszobát vesszük górcső alá.

Ha van rá pénz, idő és lehetőség, ne habozzunk, szerezzük be a vágyott fürdőkádat vagy éppen egy új masszázs-funkciókkal ellátott zuhanykabint, fessük át a kedvenc színünkre a falakat, szereljünk fel páros mosdókagylót, óriástükröt – bármit, amire régóta vágytunk. Ha mindezekre még nem érkezett el az idő, ne csüggedjünk, apró praktikákkal kevés pénzből is olyan helyet tudunk magunknak kialakítani, ahol a tisztálkodás nem csak a napi rutin része lesz. Vásároljunk cserepes növényeket a fürdőszobába, a párás levegőt szeretni fogják, és élettel telivé teszik a környezetet. Keressünk egy finom illatú tusfürdőt, ami segít lenyugtatni a testünket és a lelkünket. Cseréljük le a régi kilépőszőnyeget egy trendi színű és finom puha új szőnyegre, lábaink hálásak lesznek érte. Vegyünk szép és minőségi törölközőt, amivel élmény lesz törölközni. És persze nagyon fontos a hangulatvilágítás. Egy lágyan lobogó gyertyaláng, vagy sok apró fénypötty teljesen új hangulatot tud kölcsönözni fürdőszobánknak, egészen más mederbe tudja terelni gondolatainkat. De milyen a fürdőszobába szánt tökéletes gyertya? Nézzük, mire érdemes odafigyelnünk a vásárlás során!
Elsőre azt gondolhatnánk, hogy jó lesz az első gyertya, amit meglátunk. De aki ellátogat a Mécsesáruház.hu weboldalára, gazdag kínálatunkat látva érezni fogja, hogy nem is olyan könnyű a választás. A legfontosabb kérdés, hogy mit akarunk elérni a gyertyával?
Az illat. Az első és legkézenfekvőbb cél, hogy elfedje a kellemetlen szagokat, és friss illatot kölcsönözzön a fürdőszobánknak, akkor is, ha éppen nem ég. A kevesebb több kifejezés itt is helytálló, az erős, tömény illatok ugyanis a fürdőszobák kisebb mérete miatt kellemetlenek lehetnek. Ha nem akarunk migrént kapni a lazítónak szánt fürdés közben, kerüljük az édes illatokat, mint a vanília vagy a kókusz. Helyettük válasszunk inkább friss illatokat, mint a menta, a citrusfélék vagy a virágillatok. Ha szeretnénk elménket elcsendesíteni, a levendula a legjobb választás, finom hűsítő és üde illatával segít elérni a nyugalmi állapotot.
A szín. Ez sosem könnyű választás, főleg egy nőnek. Manapság a lágyabb pasztellszínek a divatosak, de bármi jó lehet, ami illik a fürdőszobánk színéhez. Érdemes olyan színt választani, ami megtalálható a helyiségben, hogy teljes legyen a harmónia. Ha végre sikerült megtalálni a tökéletes színű gyertyát, ne dugjuk be egyszerűen a fogkrémek mellé. Keressük meg a helyét, teremtsünk neki szép és tiszta környezetet. Ha különböző méretű gyertyákat teszünk egymás mellé, elegáns hatást érhetünk el vele. Ha inkább a rusztikus, természetes hatást kedveljük, gyertyáink mellé szerezzünk be fonott kosarat is fürdőszobánkba.
A hangulat. Ha romantikussá vagy pihentető környezetté szeretnénk varázsolni a fürdőszobát, ne fogjuk vissza magunkat a gyertyák mennyiségével. Tegyünk bátran gyertyákat a fürdőkád köré, vagy ahová csak szeretnénk, a polcokra, az ablakpárkányra – a kis lobogó lángokból sosem lesz túl sok.
Végezetül a biztonság. Talán elcsépeltnek tűnik, de nagyon fontos, hogy égő gyertyát sose hagyjunk egyedül a szobában! Ne tegyük függöny alá vagy olyan helyre, ahová a szél odalibbenthet valamilyen textilt! Ha kisgyerek van a házban, legyünk óvatosak, nehogy megégessék magukat!

Nézzen szét weboldalunkon és vásárolja meg mihamarabb azt a gyertyát, ami hozzásegítheti a nyári feltöltődéshez! Higgye el, apróságokon múlik a jól megérdemelt nyári kikapcsolódás.