Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

A legnépszerűbb illatok

2018.07.13 13:41

Korábbi bejegyzésünkben már írtunk arról, hogy mennyire fontosak az emberek életében az illatok, milyen különleges varázserővel bírnak, és mennyire oda kell figyelnünk arra, hogy milyen terméket választunk, amikor ajándékozni szeretnénk valamit, aminek illata van, például egy parfümöt, egy szappant, esetleg egy gyönyörű gyertyát, amitől kellemes illata lesz az egész szobának. Mostani bogbejegyzésünkben azt járjuk körbe, hogy melyek világszerte a legnépszerűbb illatok.

Bár a modernkori parfümgyártás kezdete csak a tizenhatodik századra tehető, az illatok mindennapi használata meglehetősen messzire nyúlik vissza, illatosító szereket ugyanis már az ókorban is előszeretettel használtak. Az idők során rengeteg dolog változott, főként az illat kinyerésének technológiája ment át gyökeres változáson, de egyvalami megmaradt: az ember kezdetektől fogva vonzódik a természetes illatokhoz, és még ma is azok az illatok a legnépszerűbbek, amelyek a természet kincseiből nyerhetőek ki fáradságos és rendkívül időigényes munkával. Ezért fordulhat elő például, hogy a tubarózsa olaja még az aranynál is drágább.
A képzeletbeli rangsor legelső helyet a levendula foglalja el. Pontosan olyan, mint Coco Chanel „kis fekete ruhája”, ami minden nőnek megtalálható a szekrényében, és ami a létező legpraktikusabb és legjobban kombinálható viselet. A levendulával pontosan ugyanez a helyzet, remekül illik bármilyen személyiséghez, bármilyen alkalomra, hiszen szolid, visszafogott, de mégis friss illatot kölcsönöz viselőjének vagy a helyiségnek, amelyben elhelyezik. Különböző illatokkal keverve más-más összehatást érhetünk el, érdemes kipróbálni például mentával vagy citrusfélékkel.
A második helyen a vanília áll, kellemes édeskés illata évezredek óta hódít. A vaníliáról a legtöbb embernek a vaníliafagyi jut eszébe, ezért elsőre meglepő lehet, hogy a három legnépszerűbb illat között helyezkedik el, hiszen ki akarna vanília-fagyiként illatozni? Rendkívüli népszerűségét annak köszönheti, hogy enyhén édes illata nagyszerűen illik a virágos és a citrusos aromákhoz.
A harmadik helyezett szintén egy édes illat, mégpedig a kókusz. A kókusz jellegzetesen a nyár illat-slágere, a koktélok és a könnyed nyár esti bulik bearanyozója. Gazdag, telített illata önmagában is megállja a helyét, de gyakran szokták keverni trópusi illatokkal is.
A negyedik helyen áll a legkedveltebb citrus illat, mégpedig a grapefruit. A grapefruitolaj friss és gyümölcsös illatával felpezsdíti a testet és a lelket, energiával tölti fel a körülötte lévőket. Jól kiegészítik egymást a citromfűvel vagy más virágos illatokkal.
Ha már a citromfűről beszélünk, helyben is vagyunk, ugyanis ő helyezkedik el az ötödik helyen. Illata hasonló a citroméhoz, de lágyabb és könnyedebb, ezért népszerűbb is annál. Nagyszerűen alkalmazkodik és illik a rózsa vagy a levendula illatához, más virágillatokhoz, de az erősebb illatokhoz is, mint a gyömbér vagy a menta.

Ezek tehát az listavezető illatok. Talán nem meglepő, hogy a „futottak még” kategóriában megtalálható a karakteres teafa, a híres bergamot, a pandák kedvenc eledele az eukaliptusz (ezek az egzotikus, jó ízlésű és igényes állatok még az illatukra is odafigyelnek), a frissítő citrom és a borsmenta, amit nem csak a teánkba tehetünk, de ez az egyik örökké népszerű gyertyaillat is a Mécsesáruház.hu kínálatában.
Amennyiben Önnek is van kedvenc illata és szeretné vele otthonát feldobni, keresse bizalommal a Mécsesáruház.hu-t, gazdag gyertyakínálattal várjuk kedves megrendelőinket! Nincs más dolga, mint a keresőmezőbe beütni kedvenc illatának nevét, és máris láthatja kínálatunkat.