Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Fény az alagút végén

2018.05.24 13:44

Végre itt az igazi jó idő! A szabadba kiülős, piknikezős, fagyizós, borozós, barátokkal beszélgetős, virágillatban úszós, fűben fekvős, tábortüzezős, virágültetős, eget nézős, hintázós, gyertyafényben romantikázós – szóval az igazi, kellemes nyár eleji idő, amikor mindent sokkal szebbnek látunk.

Ha kertes házban élünk, úgy érezhetjük a tavasz beköszöntével, hogy miénk a világ. Kialakítani saját kiskertünket, elvetni a magokat és elültetni a növényeket, létrehozni a család számára azt a kerti teret, ahol a nyár nagy részét együtt fogjuk tölteni, nagyon izgalmas feladat. Nem mindenki él azonban kertes házban, nagyon sokan laknak panellakásokban, ahol ilyenkor úgy érezhetik, hogy be vannak zárva, nem jut el hozzájuk az igazi nyár mindennapjaik során. A fény az alagút végén, amely kivezet a téli sötétségből és komorságból, az erkélyünk lehet. Első gondolatunk talán az, hogy a mi icipici erkélyük, amin a nem használatos lomokat tartjuk, nem igazán fog bennünket feldobni. Itt az ideje a változtatásnak! Nem kell hozzá sok pénz, hogy átalakítsuk erkélyünket olyanná, ahova szívesen kiülünk esténként. A Mécsesáruház csapata néhány apró, de hasznos ötletet szeretne ajánlani az erkélyek otthonossá tételére.
Az erkély óriási előnye, hogy kicsi. Kis teret kell felújítani, átfesteni, berendezni, így nem ijesztő sem a befektetett energia és idő, sem a pénz, amibe kerül. Egy nap és néhány ezer forint elegendő hozzá. Garantáljuk, hogy gyorsan fog vele haladni, és rögtön látványos lesz az eredmény.
A legelső és legfontosabb feladatunk kitalálni, hogy mi legyen erkélyünk fő profilja, és milyen anyagban illetve színben gondolkodunk. Pihenni szeretnénk ott, fekve vagy ülve, vagy esetleg virágokkal szeretnénk körberakni, fűszernövényeket ültetni. Ennek megfelelően kell kigondolnunk a berendezését. A következő lépésben az alapokat kell felújítanunk, elpakolni az eddig ott tárolt holmikat és megnézni, milyen állapotban vannak a falak és a padló. Az erkélyek falainak és padlójának felújítása többféle módon történhet. Talán a legolcsóbb megoldás a festés, a padlóra pedig egy szép szőnyeg leterítése, ami elfedi a korábbi elhasznált padlózatot. Másik megoldás lehet, ha beburkoljuk a talajt, esetleg a falakat is, csempével, mozaikkal, műfűvel, fával, tapétával, textillel. Amint elkészülünk vele, jöhet a következő lépés, a falak dekorálása. Polcokkal, képekkel, cserepes növényekkel, szőttesekkel. Ha növényekben gondolkodunk, nagyon fontos kérdés, hogy mikor süt a nap, mennyi a napsütéses órák száma, mekkora a hőség erkélyünkön. Ennek megfelelően kell kiválasztanunk a növényeket: minden növény szereti a sok fényt, de mindegyiknek eltérő a gondozása. Vannak, amelyek egyáltalán nem bírják a tűző napot, akadnak, amelyek félárnyékot szeretnek, és vannak olyanok is, amelyek az ablakról, ajtóról visszaverődő fény miatt kiégnek. Amikor virágot választunk, kérjük ki az eladó segítségét! Szintén ügyelni kell vízigényükre, soha ne öntözzük őket nappal, amikor süt rájuk a nap, és hőség van, inkább az esti vagy a kora reggeli órák a megfelelőek erre a célra.
Ha kiválasztottuk és kialakítottuk zöldövezetünket, következhet a berendezési tárgyak kiválasztása, amiket ki szeretnénk helyezni az erkélyre. Asztalka székekkel, párnák halomba rakva, függőágy, csepphinta, nagy fotel, matrac – vagy valami teljesen más, ami segít létrehozni álmaink erkélyét.

Végezetül egy-két apróság, ami nagyon hangulatossá teheti erkélyünket: fényfüzérek, szolár lámpák, szélcsengők, napvitorla (ha olyan fekvésű a lakásunk, hogy odatűz a nap) és gyertyák minden mennyiségben. Apró mécsesek, úszógyertyák egy szép kis kerámiatálba helyezve, illatos, hosszan égő gyertyák. Ezek beszerzésében bármikor állunk az Ön rendelkezésére. Keresse fel a Mécsesáruház csapatát, és garantáltan minőségi gyertyákat fog kapni, melyekkel igazi romantikus erkélyt varázsolhat önmagának és barátainak!