Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Az illatok varázsereje

2018.05.11 13:45

Aki olvasta Patrick Süskind A parfüm című könyvét, esetleg látta a belőle készült filmet, annak minden bizonnyal része volt a felismerésben, hogy milyen keveset tudunk az illatok varázslatos erejéről. Az egyszerre elbűvölő és elborzasztó regényben az illatoké és a szagoké a főszerep, melyek annyira megbabonázzák a főszereplő ifjút, hogy egész életében a bennük rejlő varázslatot üldözi, igazi megszállott lesz belőle. Olvasás közben mi magunk is rádöbbenünk, hogy az illatoknak és a szagoknak mennyire fontos szerepe van az életünkben.

Egy nőnek az illata a koronája, nem könnyű feladat megtalálnia a tökéletes parfümjét, hiszen saját személyiségét is meg kell ismernie ahhoz, hogy ki tudja választani az önmagához legjobban illő illatot. Nők pedig a teremtés kezdete óta léteznek, és minden erejükkel azon vannak, hogy elbűvöljék a férfiakat. Már az ókorban érezték az illatok hatalmát, akkoriban is gyártottak parfümöt, Franciaországban, a Grasse-i Nemzetközi Parfümmúzeumban megcsodálhatjuk a fennmaradt üvegcséket. Az idők során folyamatosan tökéletesedett a parfümgyártás módja, mára már egész iparág foglalkozik vele.
Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy megérzett egy régen elfeledett kellemes illatot, és az eszébe jutatta azt az emléket, eseményt, melynek során először, vagy éppen rendszeresen találkozott vele. Segített felidézni a szép emlékeket, az akkori érzéseket, hangulatot. Persze mindez nem csak a kellemes illatokkal fordulhat elő, a kellemetlen szagok ugyanilyen erővel bírnak, ugyanilyen hatást képesek kiváltani belőlünk. Az agyunkban minden benyomás nyomot hagy: a fények, a színek, a hőmérséklet, a hangok, az ízek és persze az illatok. Nem véletlen, hogy ha szerelmünk parfümjét megérezzük, azonnal eszünkbe jut egy rakás kedves emlék, ami hozzá kötődik, és máris szeretnénk vele lenni. A könyvtárba belépve megrohannak a régi emlékek, ahogy gyerekként sétáltunk a hosszú sorok között, és elveszettnek éreztük magunkat a rengeteg csodálatos régi könyv között.
Nagyon hosszan lehetne sorolni az ilyen élményeket, mindenkinek van egy rakásnyi, hiszen minden ember életét keresztül-kasul átszövik az illatemlékek. Éppen ezért ha közeleg egy-egy szerettünk születésnapja, egy családi ünnep vagy csak meg szeretnénk valakit ajándékozni, előkerülnek az illatos virágok, a szappanok, a krémek, gyertyák és a különféle illatosító szerek. Egy jól megválasztott lakásillatosító remek ajándék lehet, minden nap hálás lesz érte a megajándékozott. De kitűnő választás egy szép illatosított gyertya is. Nem csak fényét és melegét adja, nem csak meghittséget és nyugalmat teremt maga körül, de a levegőt is elárasztja kellemes illattal.

Nagyon fontos azonban, hogy milyen minőségű gyertyát választunk. A gyertyáknak van egy alapillata, mely az égés során valamelyest megváltozik, keveredik a gyertya alapját képező viaszéval. A gyenge minőségű gyertyákkal gyakran megesik, hogy meggyújtás előtt kellemes illatot árasztanak, de amikor elkezdenek égni, kimondottan kellemetlen lesz a szobában terjengő szag. A jó minőségű gyertyák esetében ez nem fordul elő, a bennük rejlő illóolajok az égés során sem károsodnak. Ha gyertyáját a Mécsesáruház kínálatából választja ki, nem fog csalódni, nálunk kiváló minőségű gyertyákat talál szerettei vagy önmaga számára. Látogasson el webshopunkba, és válassza ki a legmegfelelőbb illatos gyertyát, mellyel megkoronázhatja a közelgő különleges eseményt, a gyertya illatával pedig mintegy konzerválhatja az emléket.