Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Mi kerüljön az esküvői asztalra idén?

2018.03.23 13:52

Az előző cikkünkben sorra vettük milyen dekorációs elemek lesznek 2018-ban divatosak, mely színekben érdemes gondolkodni, megtudhattuk, hogy a fekete és a fehér erőteljes kontrasztja szerepet kap a menyasszonyi ruhán. Kiderült, hogy létezik pénztárcabarát megoldás az anyagokat illetően, és pompás hatást érhetünk el olyan egyszerű alapanyaggal is, mint a réz. Kiderült, hogy a gyertyák idén is nagyon népszerűek és fontos elemei az esküvőknek, szinte mindenféle típus divatban lesz idén. Most pedig szeretnénk Önöknek bemutatni az esküvői asztalt érintő trendeket!

Minden kultúra fontos része az étkezés, a különböző országok tradicionális ételei általában megjelennek az esküvői asztalon. A hagyományos háromfogásos menüt tavaly sok helyen az ifjú pár kedvenc ételeivel rakott asztal váltotta fel, így történhetett, hogy még pizza is szerepelt a kínálatban. Mostanra ez megváltozott, helyüket átvették az egzotikus ételek, a mexikói, a japán és a perui konyha remekei.
Az esküvői torta mellett fontos a desszertek kiválasztása és szervírozása is. 2018-ban ezt egy úgynevezett desszertes asztalon képzelik el a trendek megálmodói, ahol felvonulnak a divatos macaronok, aprósütemények és mini tortácskák, melyeket svédasztalszerűen tálalnak, így szabadon elérhetik őket a vendégek.
Ha eddig a meghívókat és az ültető kártyákat csak papírból tudtuk elképzelni, akkor készüljünk fel a következő újdonságra, idén ugyanis divatos lesz a fát, a bársonyt, a követ ötvözni a papírral, így készítve különféle installációkat az esküvői terítékhez.
Végezetül pedig ott van a köszönőajándék, amit az ifjú pár a vendégeknek szán. Ezek lehetnek a teríték részét képező kézműves apróságok, melyek valamilyen módon kötődnek a párhoz, de lehetnek kézzel készült édességek, nassolni valók is, esetleg személyes kis üzenetek egy táblára függesztve, ahonnan mindenki leveheti a neki szánt kedves üzenetet.
Az esküvői ceremónia egésze meghitt és szeretetteljes, van azonban két fontos szimbolikus pontja. Az egyik a gyűrűhúzás, ami a két fél örökké tartó hűségét szimbolizálja. Nem véletlen, hogy a jegygyűrűk kiválasztása fontos része az előkészületeknek, hiszen a menyasszony és a vőlegény arra készül esküt tenni, hogy hátralévő éveikben csak egymást fogják szerelemmel szeretni és a kiválasztott gyűrűket ennek jeléül hosszú időn keresztül hordani fogják. A kiválasztásnál fontos szempont tehát a praktikum és a házasulandók személyisége, hogy ki milyen gyűrűt tud elképzelni a mindennapok során magának. Idén a klasszikus formák mellett divatosak lesznek az ovális drágakövek, melyek a régmúlt divatját idézik és vintage hangulatot árasztanak. Népszerűek lesznek a színes drágakövek és a körte alakú gyémánt is. A tavalyi év nagy sikerét tovább folytatva a nőies és könnyed rosegold színű karikagyűrűkkel biztosan divatosak leszünk.
A szertartás másik megható eleme a gyertyagyújtás. Az égő gyertya lángja szimbolizálja a szeretet és a tisztaságot, ami az ifjú pár egész életét hivatott beragyogni. Az asztalon három gyertya foglal helyet, az elsőt a szertartás kezdetekor meggyújtja a szertartásvezető, később ebből gyújtják meg az ifjú pár tagjai közös életük lángját. Egyet fog az ara és egyet a vőlegény, a két láng egybeforr, miként a férfi és a nő élete is a házasságkötéskor. A szertatáson szereplő gyertyák színe mindig fehér, ám annak formája és minősége a házasulandó pár ízlésétől függ. A gyertyagyártók készítenek külön erre az alkalomra való szolid és ízléses darabokat.

Ha idén készül esküdni, ne habozzon, kezdje meg a boldog ábrándozást, és álmodja meg élete legtökéletesebb és legboldogabb napját!