Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Életünk legszebb napja – mik az idei trendek?

2018.03.13 13:53

Még csak az év elején járunk, ám egy gondos menyasszony időben elkezdi kitalálni élete egyik legfontosabb napjának forgatókönyvét, megálmodik mindent töviről hegyire, eltervezi esküvőjének apró részleteit. Így van ez jól, hiszen ez az ő kislány kora óta várt nagy napja, amikor királynőként tündökölhet és megmutathatja legszebb arcát, kifinomult ízlését, ügyességét, kreativitását. Hamarosan beköszönt a tavasz, ideje van a részletek megálmodásának, a dekoráció megtervezésének, a szükséges kellékek beszerzésének.

Évek óta két ellentétes irányzat él egymás mellett: a pompás, fényűző, nagy társaságot felvonultató, királyi színvonalú, méregdrága esküvők mellett a szerény, kis létszámú, főként DIY dekorációkkal megoldott hangulatos, vidám és kedves összejövetelek versengenek egymással. Hogy a párok melyik mellett horgonyoznak le, azt főként ízlésük és pénztárcájuk határozza meg. Sok minden múlik a helyszín kiválasztásán, hiszen az már önmagában megadja az alaphangulatot. Egy kristályvázás, tágas bálterem más dekorációt kíván, mint egy tóparti piknik hangulatát idéző, szabadba tervezett összejövetel.
A színeket tekintve a lakberendezési trendekhez hasonlóan itt is divat lesz az ultraviola. Erős és domináns szín, éppen ezért érdemes valamilyen finom és visszafogott árnyalattal kombinálni. A klasszikus, fehér gyertyákat színesekkel vegyítve szép összhatást érhetünk el. A választék szinte végtelen, gondolkodhatunk apró teamécsesekben, melyek lágy fénytenger hatását keltik, használhatunk úszógyertyákat az asztali dekoráció részeként vagy akár szabad téren, de divatos a ceruzagyertya, a tömbgyertya, a hengergyertya és a különféle alakú gyertyák is. Legyünk kreatívak, és tartsuk szem előtt, hogy mire szeretnénk használni a gyertyáinkat: fényt árasztani velük, vagy inkább hangulatvilágítást kialakítani. A Mécsesáruház csapata örömmel segít Önöknek kiválasztani a legmegfelelőbb gyertyákat, hogy a nagy napon minden tökéletes lehessen.
Az esküvői előkészületek egyik legfontosabb pontja a virágok kiválasztása. A friss virág üdeséget, frissességet sugároz. Idén a csokrok és asztaldíszek mellett a felfüggesztett, lefelé lógó virágkompozíciók lesznek a divatosak. Sok zöld növénnyel és kevesebb virággal, inkább a vadregényes hangulatot árasztó kompozíciók felé fordulva. Koszorúk minden mennyiségben, a poharak köré, a menyasszony fejére, a bejárathoz – csupa zöld növényből, kézzel fonva.

Minden menyasszony tudja, hogy élete legszebb napján viselnie kell valami kéket, ám arra talán kevesen gondolnak, hogy az idei évben házasulandók rendhagyó módon valami feketét is felvehetnek. Gyönyörű menyasszonyi ruhák készülnek fekete csipke és finom tüll alkalmazásával. Csak egy leheletnyi, épp annyi, ami különlegesessé teszi a hófehér ruhát. A gyöngy idén sem ment ki a divatból, megjelenik a kiegészítőkben és a menyasszonyi ruhán egyaránt. Szintén divatos lesz a könnyű boleró, ami a menyasszony vállát fedi, ha az esküvő hűvösebb napra esik, vagy az oltár előtt, miközben kimondja a boldogító igent.
Az anyagok közül a legtrendibb idén a réz, ebből készülhetnek a székek, a dekoráció egy része, de akár a teríték egyes elemei is. Nagy előnye, hogy olcsó, mégis nagyszerű, különösen amikor megvilágítja a gyertyafény, mert olyankor ragyogásával varázslatos, romantikus hangulatot teremt. Rakjuk körbe az asztalt teamécsesekkel, és használjunk lámpásokat, hogy beragyoghassa az ifjú párt a boldogság fénye.