Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Trend és figyelem

2018.02.23 13:56

Az új esztendő elején járunk, lassan de biztosan egyre hosszabbak lesznek a nappalok, rövidülnek az éjszakák. Ezek a korai esti, tavaszt jósló órák remek alkalmat kínálnak arra, hogy elgondolkodjunk, milyen színekkel szeretnénk körülvenni magunkat 2018-ban. Eltervezhetjük az idei frissítő festés árnyalatait, a lakás új berendezését és dekorációit. Nézzük, milyen színek lesznek divatban, mit ajánlanak a vezető lakberendezési magazinok!

Az elmúlt esztendő legdominánsabb jegyei a pasztellek voltak, pasztell zöldek és halvány rózsaszínek, szürkék és a tört fehér hódított mindenhol. Ruhában, kiegészítőben, dekorációban egyaránt a könnyedség, légiesség, finomság dominált. Az idei év trendje nem került messze ettől, a világos árnyalatokat továbbgondolva most olyan színek hódítanak, amelyek alapját a világosszürke képezi. Az egyik legnépszerűbb festékgyártó cég az év színének a talányos nevű Heart Wood-ot választotta, melyben találunk egy kis szürkét, barnát, rózsaszínt és lilát is, így teremtve kellemes és nyugalmat sugárzó meleg színt. Szintén divatos lesz élénk és harsány színekkel kombinálni a visszafogottabb árnyalatokat, éles kontraszttal érve el az üde és friss hatást az enteriőrben. Aki feltűnő, lüktetető, élettel teli hatást szeretne kelteni, annak ajánljuk a fehér és az ultraviola együttes alkalmazását, vagy éppen szürkés színvilágba egy-egy élénk mustársárga tárgy elhelyezését.

Idén a lakásban a legnagyobb hangsúlyt a közösségi tér, a nappali kapja, hiszen ez az a hely, ahol a családok együtt tölthetnek egy kis időt, ahol pihenhetnetek és jól érezhetik magukat – erre pedig egyre nagyobb igényünk van manapság. A mai rohanó és rengeteg stresszel átszőtt életünkben szükség van arra, hogy megálljunk egy kicsit, lepihenjünk és megéljük a pillanatot. A dánok erre az életérzésre a hygge szót használják, a svédek a lagomot, de hazánkban is találhatunk a témával foglalkozó oldalakat, eseményeket, úgynevezett slow-mozgalmakat. Nem kell sok minden ahhoz, hogy élvezni tudjuk a nyugodt és örömteli pillanatokat, elég, ha olyan környezetben vagyunk, amelyben jól érezzük magunkat, ha saját otthonunkban kellemes légkört tudunk kialakítani. Sokszor apróságokon múlik az otthonosság megteremtése: egy kényelmes fotel, egy-egy hangulatos kép a falra, néhány cserép zöld növény, egy finom illatú gyertya, és máris adott minden feltétel az elmélyüléshez.
2018-ban népszerűek lesznek a gazdagon berendezett polcok és térelválasztók, sok növénnyel, amelyek életet visznek a mindennapokba, és közelebb hoznak bennünket a természethez. Aki ért a növények nyelvén, annak meleg szívvel ajánljuk a növényfalat, amely rendkívül látványos eleme lehet a lakásnak. Elkészítése és fenntartása kíván némi szakértelmet, de jól tartott növényeink sokszorosan meghálálják a befektetett munkát és odafigyelést. A kevésbé bátraknak sem kell lemondaniuk a növények okozta frissességről, hiszen rengeteg ötletes és gyönyörű kaspó áll rendelkezésükre, különféle extravagáns felfüggesztési megoldásokkal.

Különös divat veszi kezdetét a fali dekorációt illetően, 2018-ban féltve őrzött kincseit, gyűjteményit felakaszthatja a falra, dekorációnak használva azokat. Szőttesek, csipkék, antik tárgyak, térképek, bélyeggyűjtemény – megfelelő keretbe téve, a falon a helyük! A DIY érdekes megoldásai szintén feldobhatják a lakást, a lakberendezési magazinok továbbra is bátorítanak mindenkit a saját kezűleg történő felújításra, alkotásra.

Szintén nagy hangsúlyt kap a fény, amit különböző formájú és színű gyertyákkal, mécsesekkel és lámpákkal tudunk megteremteni. A kisebb méretű mécsesek mellett eljött a nagy tömbgyertyák ideje, amelyek hónapokon át éghetnek, beragyogva otthonunk egy-egy sarkát.
Tervezni és megvalósítani mindig izgalmas, örömteli kihívás, kezdje el megálmodni új otthonát, készítse testét és lelkét a hamarosan megérkező jó időre!