Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Valentin-napi gondolatok

2018.02.09 13:57

Kétféle ember létezik. Az egyik, aki imádja a Valentin-napot, már január végén elkezd gondolkodni azon, mivel lepje meg élete szerelmét, sorra járja a bevásárlóközpontok üzleteit, megveszi a romantikus dísztárgyakat, programokat talál ki és szervez le a nagy napra. Várja, készül rá, élvezi az előkészületeket. A másik viszont utálja a Valentin-napot.

valetinnap

Baj akkor van, ha a pár egyike szereti és várja a Valentin-napot, a másik pedig nem. Ilyenkor bizony csalódottság, veszekedés is lehet a dolog vége. Ezt mindenképpen érdemes elkerülni. Na de mit tehet az a szegény ember, akinek se kedve, se ötlete arra, mivel lepje meg kedvesét?

Íme, néhány egyszerű, de nagyszerű ötlet, aminek megvalósítása nem kíván sokat tőlünk, ám annál nagyobb sikert arathatunk vele:
1. Lehet, hogy sokszor mondjuk ki a bűvös „szeretlek” szót, ezért néha már elhasználtnak és sablonosnak, üresnek érezzük. Helyette írjuk le kedvesüknek, hogy mit szeretünk benne. Kevesen tudják, melyek azok a tulajdonságok, amiket a párjuk szeret bennük. Készítsünk egy listát, írjuk le kézzel és tegyük bele egy szép borítékba. Választottunk asztalára csempészve biztosan sikert aratunk vele.
2. Főzzünk valamit neki, lehetőleg a kedvencét! Ha félünk a konyhától, nem vagyunk elég bátrak odamerészkedni, akkor is van megoldás: vigyük el egy szép étterembe. Egy gyertyafényes, kettesben eltöltött vacsora gyerekek és napi gondok nélkül nagyon sokat adhat mindkét félnek. A beszélgetés gyógyír minden sebre, mélyíti a kapcsolatot.
3. Lepjük meg szerelmünket egy szép fotóalbummal! Nagyszerű találmány a digitális fényképezőgép, de nagy hátránya, hogy a rengeteg kép közül kevés szokott előhívásra kerülni. Pedig a kézbe fogható fénykép más. Több. Gyűjtsük össze kedvenc közös képinket, vagy az elmúlt év legszebb pillanatait őrző fotókat, és rendezzük őket egy szép albumba.
4. Egy zenegyűjteménnyel szintén nagy élményt okozhatunk. Ha vannak olyan zenéink, melyekről a párunk jut eszünkbe, esetleg közös emlékeket idéző számaink, gyűjtsük őket össze, készítsünk belőlük egy lejátszási listát, és ébresszük ezzel életünk szerelmét.
5. Lepjük meg egy romantikus és pihentető fürdővel!  Egy forró fürdő, gyertyákkal megvilágított fürdőszobában igazi pihentető élmény lehet egy hosszú nap után. Higgye el, hálás lesz érte!
6. Ajándékozzunk élményt: minden ember vágyik a lazításra, kikapcsolódásra. Szervezzünk olyan közös programot, ami mindkét félnek szórakoztató. Koncert, mozi, kulturális programok, fürdő, utazás – pénztárcánktól függően számos lehetőségünk van. Ne bújjunk a „most nincs rá pénzünk” kifogás mögé, hiszen a skála széles, biztosan találunk minden szempontból megfelelőt.
7. Próbáljunk ki valamit együtt, amit még sosem csináltunk: menjünk el egy szabaduló szobába, látogassunk el egy városba ahol még sosem jártunk, üljünk fel a Libegőre, próbáljuk ki az éjszakai fürdőzést, gyújtsunk gyertyát a város legmagasabb pontján.
A lista Önnél végződik, üljön le egy percre, lazítson, egy csésze tea mellett gondolja végig, mi az, amivel igazi örömet tudna okozni kedvesének. Lehet, hogy Ön nem szereti a Valentin-napot, de ha nem február 14-én próbál kedveskedni szerelmének, akkor máskor tényleg fog? Van lehetőségük eleget együtt lenni? Manapság mindenki rohan, millió teher nyomja a vállunkat, de nem szabad megfeledkeznünk a legfontosabbról: szeretni és szeretve lenni a legnagyobb csoda az életben. Adjunk hálát, amiért szeretnek bennünket, és mutassuk ki, mit érzünk.