Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Mitől romantikus a gyertya? Valentin-napi gyertyás gondolatok

2017.01.30 14:52

Valentin-nap. Az év legromantikusabb ünnepe. Amikor minden a szerelemről, a gyengédségről, az érzékiségről szól; amikor minden, addig gondosan rejtett érzelem bevallható; amikor nem ciki minél nagyobb, vörösebb szíveket hurcolászni a villamoson; amikor a boltok polcairól minden szív alakú praliné elpárolog… És égnek a gyertyák a vacsoraasztalokon, a hálószobákban, a fürdőkádak peremén…

De miért tartjuk olyan romantikusnak a gyertyákat? Patinájuk miatt? Sejtelmességük ejt rabul? Vagy az varázsol el, hogy fényüknél minden kicsit lágyabbnak, sőt, szebbnek tűnik? A belőlük felszálló illat ősi ösztönöket mozgósít…? Talán nincs is a kérdésre egyértelmű válasz. Az emberi természet kibogozhatatlanul összetett rendszere a közösséginek és a személyesnek, a múltból eredőnek és a jelenbélinek, a tudatosnak és a tudattalannak. Az azonban biztos, hogy amennyiben romantikus Bálint-napi programra készülünk, nem lehet megkerülni a gyertyákat!

A romantikához, a léleknyitó érzékiség felkeltéséhez legmegfelelőbb eszköz a gyertya, mely képes kapcsolatot teremteni az anyagi, a látható és a láthatatlan szellemi között. A leghíresebb hódítók és donjuanok ráadásul arra esküsznek, hogy a romantikus alkalmat minden érzékszervre hatónak kell megszervezni. Ha Valentin-napon szeretné meglepni szerelmesét, öltsön szép ruhát, használjon kellemes illatú parfümöt, válasszon intim zenét a randevú idejére, készüljön ízletes falatokkal! Játsszon az őselemek, a tűz, a víz, a levegő, a jég együtthatásával!

Ha pedig a fenti tanácsokat gyertyák köré szervezve valósítja meg, biztos lehet a sikerben. Gyújtson meg illatgyertyákat, aromamécseseket és aromalámpákat; a legérzékibb illatokkal, mint a jázmin vagy az ylang-ylang nem foghat mellé! A gyertyákból kiszabaduló illatok már a lakásba érkezéskor elkápráztatják a belépőt, de a hálószobákban használva őket biztosan fokozzák a hangulatot. Ha a tűz és a víz párosából szeretné a legtöbbet kihozni, rendezzen gyertyafényes, illatos fürdőt a szeretett személynek! Bálint-nap az a nap, amikor ezer gyertya sem lehet elég sok, egyetlen szál sem kevés…
A terített asztalra helyezzen szépen kivitelezett, izgalmas gyertyákat, mécseseket! Játsszon bátran a fényekkel és árnyékokkal, hogy fokozza a meghittség érzését!

Vörös gyertya égjen, ha szerelmes kívánságait erős vágy hevíti, ha az erotika a levegőben lóg; rózsaszínű, ha egyelőre csak hódítana, romantikázna, óvatosan közelítene; kék, ha már jól ismeri a kedvest, és azt sugallná neki, vigyáz rá, békés jövőjét is vele képzeli el; és arany színű legyen a Valentin-napi gyertya, ha éppen azon fáradozik – szerelmi téren is –, hogy élete új irányt vegyen!

A feng shui elmélete szerint a gyertyák a tűz energiáival töltik meg a tereket. A láng közelében tartózkodva bensőségesebb hangulat teremthető. A tűz elem a szenvedély és a kifejezőkészség erősítője, mely képes közlékenyebbé tenni a vágyakozókat, a szerelmeseket. A keleti térrendezési filozófia arra biztat, hogy amennyiben gyertyát gyújtunk otthonunkban, a lakás keleti, délkeleti, déli, délnyugati vagy központi szegletében tegyük – így érhetjük el a tűz energiáinak optimális értékét.

Arról már hallott, hogy az esküvői vacsorán eltáncolt gyertyafény-keringő szimbolikus elbúcsúztatása minden addigi életnek, és köszöntése az ifjú pár közösen elkezdett jövőjének?

A gyertyák örökös kísérői a vágynak, a szerelemnek, az érzékiségnek, az esküvőnek. Vajon miért? Miért romantikusak a gyertyák? Mindegy is. Éljen a gyertyák adta Bálint-napi lehetőségekkel, tegye igazán romantikussá ezt a napot!