Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Készülődés a mécsesek ünnepére

2016.10.26 15:02

Megyünk egyre befelé a sötétségbe… Nehéz ezt könnyű szívvel tudomásul venni, tán nem is lehet. A hosszú villanyvilágította estéken reményt adhat azonban a közelgő gyertya- és mécsesfényes ünnepek ígérete: a halottak napjának kissé szomorkás, mégis családias hangulata, az adventi gyertyák fénye, a Mikulást váró, a karácsonyt váró lángok öröme… A megnyúlt együttlétek, a melegbe bújó várakozások ideje ez. És a mécsesek ideje! Soha ennyire nem kerülnek főszerepbe a mécsesek, mint éppen a halottak napja körül!

Az október második fele már azzal telik, hogy a temetőkbe járva felfrissítjük szeretteink sírjait. A síremlékekre friss virágok kerülnek, a megrongálódott elemeket kijavítgatjuk, hogy a november 1-jén meggyújtandó gyertyák, mécsesek méltó helyre kerüljenek majd, és széppé varázsolják a szeretteinkre való emlékezést. Egyetlen más ünnepen sem ég egyszerre annyi mécses a temetőkben, emlékhelyeken, mint ekkor. Óriási, szemetgyönyörködtető pompa!

Ma már számtalan fajta temetői mécses közül választhatunk, igényeinknek megfelelően. Az egyszerű kis teamécses egyeduralmától az egészen speciális alkalmazásokig, mint a napelemes mécses, jutottunk. Sokan, sokféleképpen járjuk halottaink sírjait. Nem mindegy, hogy akár pár napon keresztül többször is kilátogatunk a sírokhoz, vagy az ország (a világ) távoli pontjáról utazunk, hogy meggyújtsuk a kegyelet lángjait. A mécsesek kiválasztásánál érdemes figyelembe venni az előbb említett szempontokat, és például azt, mennyi ideig szeretnénk, hogy ragyogjon a mécses, széljárta helyen van-e a sír, szeretnénk-e, ha a mécses külső megjelenésében illeszkedne a halott egyéniségéhez vagy a saját ízlésünkhöz…

A mecsesaruhaz.hu weboldalon mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb mécseseket. Ha minél hosszabb égési idejű mécseseket keres szerettei sírjára, válassza a Bolsius minőségi olajmécseseit! A márkanév garantálja, hogy ön valóban a legjobbat kapja. A több napos égési időt a paraffinba kevert olaj biztosítja, melynek elpárolgását speciális kupak akadályozza meg. Ha azon túl, hogy minél tovább égjen a mécses, dizájn-szempontokat is szem előtt tartana, akkor is érdemes a Bolsius prémiumtermékei között keresgélnie. Üvegmécseseik között a dekorfóliával borított modelleken lehet szív alakú minta, vallásos jelkép vagy növényi ornamentikával gazdagított a látvány. Közös azonban bennük, hogy elegáns kivitelűek, könnyen utántölthetőek, cseppmentesen égnek és rendkívül jól ellenállnak az időjárási viszonyoknak.

Választékunk különleges újdonsága a napelemes mécsestető. A környezetbarát, modern termék a napközben összegyűjtött napfényt alakítja árammá, hogy az este leszálltával a mécses automatikusan világítani kezdjen. Az kupak napfényben kikapcsol, az akkumulátor nem fogyaszt, csak töltődik. Kiváló választás azoknak, akik a megemlékezés és a hagyományok tisztelete mellett környezettudatosan is szeretnének gondolkodni.

Azoknak, akik a gazdaságos megoldásokat keresik, illetve sok sírt szeretnének mécseseik fényével feldíszíteni, mécses csomagjainkat és a szintén takarékos mécsesbetéteket ajánljuk. Ha pedig tanácstalan abban, melyik termékünket válassza, kérdéseivel keressen bátran minket, hogy segíthessünk, és elégedetten vehessen részt a megemlékező ünneplésben.

A halottak ünnepe a mécsesek ünnepe is. Minden egyes láng egyben gondolat, szerető emlékezés is. A mécsesek fényei tanúskodnak arról, hogy halottaink, míg szeretettel emeljük őket imáinkba, gondolatainkba, addig köztünk vannak, és a kis fények adnak reményt arra is, hogy a hagyomány továbbadásával gyermekeink is hosszan tartják majd életben a mi emlékünket.