Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Illatok üvegpohárba zárva

2016.07.12 15:10

Ilyen lehet, ha a dzsinn kiszabadul a palackból… Megdörzsöljük és működésbe lép a varázslat. Mágikus erők kelnek életre. De nem a poros palackot kell dörzsölgetni, csupán egy illatmécsest meggyújtani…

A gyertya- és mécsesáruk piaca óriási. Ma már nehéz elképzelni olyan alkalmat, ünnepet, amelyhez ne találhatnánk meg a megfelelő méretű, színű, formájú, sőt illatú gyertyát. Az illatmécsesek a gyertyapiac állandó és klasszikus elemei. Egyszerűségük a felhasználás módjának időtállásában áll, különlegességük abban, hogy mindig megújulnak. Az illatmécses legelső formája talán az volt, amikor a mécses anyagát képező viaszhoz egészen egyszerűen valamilyen természetes aromaanyagot kevertek. Mai exkluzív leszármazottjaik pedig a poharas illatmécsesek. Formatervezett üvegpohár, melyeket kívülről színes dekorfólia borít a még nagyobb hatás kedvéért, belül pedig az ezerféleképpen illatosított paraffin. Az így megalkotott poharas illatmécses akár egy teljes napig képes betölteni a rendeltetését: világít és illatozik.

A szaglással és a tapintással kapcsolatos limbikus kéregterületek az agykéreg legősibben kialakult területei. A gyerekkorunkban a nagymamánk konyhájában megismert fahéjas illat, a húsvéti kölnik illata, a szerelmes társ parfümje életünk bármely szakaszában, akár évtizedekkel később is élesen, szinte villanásszerűen idézik fel a valamikori élmény minden részletét. Akár egy soha nem kopó emlékkártya. Ha fel szeretné idézni azt a provence-i nyaralást, ahol először kóstolt kakukkfűvel bolondított hagymalevest, gyújtson meg egy Provánszi konyha fantázianevű illatmécsest… Ha koffeinista barátnője semmiért nem rajong annyira, mint a frissen őrölt kávé illatáért, ajándékozzon neki ebből az illatból poharas illatmécsest! A tulipán, a krókusz, a levendula, az amarillisz illata bármikor az otthonába lopható egy illatmécses fellobbantásával.

Illatmécsest választhat aszerint is, hol járunk éppen az évben. Tavaszt ünnepel a kissé még hűvös estéken? Húsvéti illatok, virágos aromák kellenek az asztalára a poharas illatmécsesekbe zárva… Téli idő jár, sötétek a napok? Gyújtson meg otthon egy forralt bor illatú vagy egy fahéjas mécsest, figyelje, hogyan lendül működésbe a már emlegetett limbikus rendszere agyának, idézze fel a múlt idők minden decemberi érzetét…! Ha pedig dohányzik, tartson otthon néhányat az Anti Tobacco poharas illatmécsesből – összetevőit úgy válogatták össze, hogy képes legyen bármilyen térben semlegesíteni a dohányfüst okozta kellemetlen szagokat.

Illatukon túl ezek a mécsesek még egy fontos tulajdonsággal bírnak: szépek. Az üvegpohárra illesztett minta minden esetben harmonizál a benne foglalt illattal, színeik finomak, megjelenésük elegáns. Akár az otthonában, akár az irodájában, éttermi asztalnál vagy az üzletében használja, ha a megfelelő darabot választja, biztos lehet abban, hogy emeli a belső tér harmóniáját, sőt, önálló dekorációs elemként is megállja a helyét. Cseppmentesen ég, ellentétben tehát a hagyományosabb gyertyákkal, mécsesekkel, bárhol biztonságosan alkalmazhatja, sehol nem hagy majd foltot. A mécses égése biztonságos, de, természetesen, soha ne hagyja magára az élő lángot!

Ajándéknak vagy önmagunk kényeztetéséhez, ünnepek kiegészítőjeként vagy egy szép, távoli emlék felidézéséhez. Tökéletes dekoráció vagy diszkrét adalék az enteriőrhöz. Számtalan színben és illattal, bármikor, bárkinek. Mint egy dzsinn a palackból: minden kívánságot teljesít…