Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Milyen gyertyákat szeretnek a nők?

2015.08.12 10:35

A nők a családi fészek, az otthon megteremtői. A régi időkben az otthon melegét a kandallóban lobogó tűz biztosította, aminek a hangulata kellemes érzéseket kelt nőkben és férfiakban egyaránt. A legtöbben szeretik hallgatni a tűz ropogását, a kellemes félhomályt. A láng egy olyan misztikus dolog, ami elvarázsolja az embert.

Más gyertyát igényel egy romantikus vacsora, és más kell egy nyáresti partihoz. Érdemes átgondolni, hogy hova és mibe fogjuk tenni, milyen szerepet szánunk a gyertyának. Manapság a teljesen egyszerű gyertyától kezdve a cizellált díszítésig bármit vásárolhatunk. A sima díszítetlen gyertyáknál mi magunk találhatjuk ki a kiegészítőket és jól variálhatóak más gyertyákkal.

Egy különleges formájú, illetve mintázatú gyertya akár az egész szoba hangulatát meghatározhatja. A színes, nagy gyertyák helyét érdemes alaposan átgondolni. A rosszul megválasztott kompozíciók felborítják a helyiség egyensúlyát, megzavarhatják a gondosan kialakított összképet. Érdemes figyelni az elrendezésnél arra, hogy szeretnénk-e meggyújtani a gyertyákat. Egészen máshogy kell készülni, ha csak megjelenése miatt tesszük ki, vagy ha fényét is élvezni szeretnénk.

A forma és a díszítés végtelen variációra nyújt lehetőséget. Illatos gyertyáinkat tartogassuk olyan alkalmakra, amikor biztosan tudhatjuk, hogy senkit nem zavar. Nem tudhatjuk, hogy kinek mi a kellemes illat. A kisgyermekes társaságban különös gondot kell fordítanunk arra, hogy a gyermekek ne érjék el, és ne ránthassák magunkra az égő gyertyát!

Tippek:

Mindennapokra
Asztali kisebb illetve nagyobb gyertyatartóba nagyon jól mutatnak a kónusz gyertyák. A rusztikus hatást keltő gyertyák önmagukban és csoportosan is szépek. Az úszó gyertyák hatása a víztartó üvegedénnyel teljesül ki. Az illatos gyertya nagyon praktikus, mert dekoratív és egyben illatosít. Csak meg kell gyújtani a gyertyát, és érezzük is kellemes illatát.

Esküvőre
A gyertya lehet köszönő ajándék, vagy csak apró díszítés az asztalokon. A sok gyertya egyszerre meggyújtva kellemes, romantikus hangulatot áraszt, a fénye beragyogja a termet, és az ifjú párnak felejthetetlen élmény lesz! A gyertyára kedves üzenetet írhatunk, vagy csak az ifjú pár monogramját.

Romantikus estéhez
Romantikus vacsorához válasszunk szív alakú gyertyákat, és tegyünk annyit belőle, ami a kedvesünk kedvenc száma. Mécsesekből formáljunk szív alakot az asztalon. Rakjuk ki a hálószobához vezető utat mécsesekkel, és a szobában használjunk rusztikus hatású gyertyákat.

Baráti nyáresti találkozóhoz
Érdemes a kertben a szúnyogriasztós mécsest használni. Tegyünk ilyet az asztalra, és kicsit messzebb a társaságtól világosabb színű, nagyobb rusztikus gyertyákat helyezzünk el, amik elegendő fényt biztosítanak. Ez a kompozíció megadja az alaphangulatot a baráti beszélgetésekhez.

Családi vacsorához
Attól függően válasszunk gyertyát hogy milyen korosztályok vesznek részt a vacsorán. Az idősebbek számára érdemes több ágú ezüst vagy egyágú porcelán gyertyatartóba helyezni egyszerű fehér gyertyákat. A középkorúak számára szép megoldás lehet, ha 1-1 vastag, tömör gyertya magában áll asz asztalon, esetleg organzával körülfonva. A fiataloknak pedig akár úszó mécseseket is elhelyezhetünk kis tálakba, rózsalevelekkel.