Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Alkalmi gyertyaválasztás titkai

2015.07.23 10:36

Egy fontos eseményre már jó előre készülni kell, hogy minden tökéletes legyen. Időben el kell kezdenünk a menü megtervezését, a vendéglista átgondolását és a dekorációt. A díszítés fontos kelléke lehet a gyertya! A gyertyát nem kell feltétlenül meggyújtani, hogy érezzük hatását. Belesimulva a dekorációba tökéletes kiegészítő.

Más gyertyát igényel egy romantikus vacsora, és más kell egy nyáresti partihoz. Érdemes átgondolni, hogy hova és mibe fogjuk tenni, milyen szerepet szánunk a gyertyának. Manapság a teljesen egyszerű gyertyától kezdve a cizellált díszítésig bármit vásárolhatunk. A sima díszítetlen gyertyáknál mi magunk találhatjuk ki a kiegészítőket és jól variálhatóak más gyertyákkal.

Egy különleges formájú, illetve mintázatú gyertya akár az egész szoba hangulatát meghatározhatja. A színes, nagy gyertyák helyét érdemes alaposan átgondolni. A rosszul megválasztott kompozíciók felborítják a helyiség egyensúlyát, megzavarhatják a gondosan kialakított összképet. Érdemes figyelni az elrendezésnél arra, hogy szeretnénk-e meggyújtani a gyertyákat. Egészen máshogy kell készülni, ha csak megjelenése miatt tesszük ki, vagy ha fényét is élvezni szeretnénk.

A forma és a díszítés végtelen variációra nyújt lehetőséget. Illatos gyertyáinkat tartogassuk olyan alkalmakra, amikor biztosan tudhatjuk, hogy senkit nem zavar. Nem tudhatjuk, hogy kinek mi a kellemes illat. A kisgyermekes társaságban különös gondot kell fordítanunk arra, hogy a gyermekek ne érjék el, és ne ránthassák magunkra az égő gyertyát!

Tippek:

Mindennapokra
Asztali kisebb illetve nagyobb gyertyatartóba nagyon jól mutatnak a kónusz gyertyák. A rusztikus hatást keltő gyertyák önmagukban és csoportosan is szépek. Az úszó gyertyák hatása a víztartó üvegedénnyel teljesül ki. Az illatos gyertya nagyon praktikus, mert dekoratív és egyben illatosít. Csak meg kell gyújtani a gyertyát, és érezzük is kellemes illatát.

Esküvőre
A gyertya lehet köszönő ajándék, vagy csak apró díszítés az asztalokon. A sok gyertya egyszerre meggyújtva kellemes, romantikus hangulatot áraszt, a fénye beragyogja a termet, és az ifjú párnak felejthetetlen élmény lesz! A gyertyára kedves üzenetet írhatunk, vagy csak az ifjú pár monogramját.

Romantikus estéhez
Romantikus vacsorához válasszunk szív alakú gyertyákat, és tegyünk annyit belőle, ami a kedvesünk kedvenc száma. Mécsesekből formáljunk szív alakot az asztalon. Rakjuk ki a hálószobához vezető utat mécsesekkel, és a szobában használjunk rusztikus hatású gyertyákat.

Baráti nyáresti találkozóhoz
Érdemes a kertben a szúnyogriasztós mécsest használni. Tegyünk ilyet az asztalra, és kicsit messzebb a társaságtól világosabb színű, nagyobb rusztikus gyertyákat helyezzünk el, amik elegendő fényt biztosítanak. Ez a kompozíció megadja az alaphangulatot a baráti beszélgetésekhez.

Családi vacsorához
Attól függően válasszunk gyertyát hogy milyen korosztályok vesznek részt a vacsorán. Az idősebbek számára érdemes több ágú ezüst vagy egyágú porcelán gyertyatartóba helyezni egyszerű fehér gyertyákat. A középkorúak számára szép megoldás lehet, ha 1-1 vastag, tömör gyertya magában áll asz asztalon, esetleg organzával körülfonva. A fiataloknak pedig akár úszó mécseseket is elhelyezhetünk kis tálakba, rózsalevelekkel.