Kérdése van? Hívjon minket! +36 20 491 1317

blog

Gyertyát vagy mécsest vásároljunk?

2015.07.21 10:37

Egy áramszünet alkalmával kis időutazásban lesz részünk, és megtapasztaljuk, hogy milyen fontos a világosság életünkben és azt, hogy mennyire más hangulata van a természet adta tűznek, mint a villanykörtéből áradó mesterséges fénynek. Varázsolja a környezetét kreatívan még hangulatosabbá gyertyákkal!

Manapság rutinból, a rohanós napok miatt legtöbbször csak a villanykapcsolóhoz nyúlunk esténként. A gyertya hangulatát, fényét sokszor csak ünnepi alkalmakra tartogatjuk, pedig lehetne másképp! A természet adta tűz áthangolja az embert. Képesek lennénk órákig bámulni azt a picike lángot, ami látszólag nem tesz semmi különöset, mégis megbabonázza az embert, melegséggel tölti el a szívét.

Kis költségből beszerezhetőek a gyertyák és a mécsesek és rendkívül mutatósak. Körültekintően kell megválasztani a helyüket. Olyan helyre kell tenni azokat, ahol nem dőlhetnek el, ahonnan nem eshetnek le. Emellett éghetetlen anyagból készült alátéteket érdemes használni. Gondolja át, milyen szerepük lesz, tervezze meg a dekorációt előre! Nálunk könnyedén megtalálja az alkalomhoz illő gyertyákat! Sokféle színből válogathat, amit érdemes akár kombinálni is, hogy még különlegesebb legyen a dekoráció!

A kis apró mécseseket nagyon jól lehet variálni, sokféle formát ki lehet belőlük rakni. Vannak kisebb és maxi méretű mécsesek, színben és illatban is sok variáció van. Egy romantikus randevúnál könnyen készíthetünk belőlük szív alakot. A poharas illatmécsesek szép formája, kellemes illata a lakás tökéletes kiegészítője lesz. Sok apró mécses elhelyezése egy nagyobb tálon, vagy az ablakban igen dekoratív, és a harmónia érzését kelti bennünk, amikor fényükkel megvilágítják a szobát. Temetői látogatás alkalmával célszerűbb zárt mécsest választani, amiben a láng védve van széltől és a nedvességtől.  Kínálatunk a szentképestől kezdve, a műanyagból, üvegből készülteken keresztül, a karácsonyi, és olajmécsesekig mindent tartalmaz. A temetőbe érdemes kerámiából készültet választani, ami anyagának köszönhetőn jobban ellenáll az időjárásnak!

A gyertya sokáig tart, nagyobb a lángja. Nem kell ahhoz égnie, hogy dekoratív legyen. Kellemes hangulatot áraszt, nagyon jól variálható. Rakhatunk színes üveggyöngyöket, vagy szárított virágot köré. Lehet csoportos kompozíciót létrehozni, hogy hangsúlyosabb szerepet kapjon. A gyertya egy tartósabb, karakteresebb dekoráció, mint egy mécses.  Egész évben jelen van életünkben, csak éppen hol az adventi koszorún, hol a húsvéti asztalon, hol pedig a langymeleg nyáréjszakában. Varázsolja a környezetet még kreatívabbá, még hangulatosabbá! Manapság rengeteg forma közül válogathatunk: gömb, hullám, gúla, henger, szív, hasáb, kocka, csillag, karácsonyi, adventi, úszó, kónusz, háztartási gyertyák sokféle színben és megjelenéssel.

Tippek mécsesekhez

Ha szereti az apró pici fénypontokat, akkor válasszon mécseseket! Rakjon ki színes mécsesekből egy szivárványt, vagy alakítson kis csigavonalat!

Jelezzen a környezetében élőknek gyertyával, így tudassa, milyen hangulatban van. Ha mókás kedvében van, rakjon ki hullámos formát, ha szurkálódó kedvében, rakjon gúla alakot a mécsesekből!

Rakja körbe a kádat mécsesekkel, és engedje el a hétköznapi nehézségeket! Lazítson és töltődjön fel!

Mécsesekből formáljon szív alakot az asztalon! Rakja ki a hálószobához vezető utat mécsesekkel egy romantikus estén!

Kerti partin helyezzen egy-egy tálcára 5–6 mécsest és ez kellő fényt biztosít a baráti beszélgetésekhez!

Tippek gyertyákhoz

Romantikus vacsorához válasszon szív alakú gyertyákat és tegyen annyit belőle, ami a kedvese kedvenc száma! A szobában használjon rusztikus hatású gyertyákat, ami belesimul a mindennapok dekorációjába!

Baráti nyáresti találkozónál tegyen az asztalra és kicsit messzebb a társaságtól világosabb színű, nagyobb rusztikus gyertyákat, hogy elegendő fény legyen!

A szépen megterített asztal közepén egy négyágú gyertyatartóban méltó helye lesz a hófehér klasszikus alakú gyertyának. Modernebb megoldás a tálba helyezett vaskosabb forma, amit kövekkel, vagy üveggyöngyökkel rakhat körbe.